Kenangan Semalam.. 050513

Monday, May 06, 2013

alhamdulillah..

selamat menjalankan tanggungjawab semalam..

ummi mengundi untuk kali kedua di SK Tiram Duku, Gelang Patah..

tanah tumpah darah kami..

Gelang Patah yang tersangatlah hot nya..

dari ceruk rantau..kawasan jin bertendang..

kini maju.. dan bertambah glamour sejak PRU13..

keputusan PRU13 dah diumumkan..

dan akhirnya Parlimen Gelang Patah jatuh ke tangan DAP..

ohhhh.. sentap! Crying face

**tak mo cerita dah**

semoga ada hikmah disebaliknya..

 

C360_2013-05-05-10-36-41-220

 

sampai di SK Tiram Duku jam 10 lebih..

ilham tinggal dalam kereta dengan babah dan acu ala..

ummi dapat nombor 628..

mula2, beratur dengan berhemahnya..

tak bagitau pun org SPR yang mak buyong nak mengundi..

dengan harapan diorang nampak sendiri.. Smile with tongue out

 

C360_2013-05-05-10-49-23-030

 

haaaaaa..cuba tengok tu..panjangkan..

ni pun dah separuh pusing..

berhemah katanya..

 

C360_2013-05-05-10-56-12-465

 

hujan semakin lebat..

hujan rahmat..

 

C360_2013-05-05-11-06-49-733

 

dah sampai tahap sini..

toleh kiri kanan..

ada mak buyong lain potong queue..

kakak belakang saya panggil orang SPR..

bagitau saya mak buyong..

dan alhamdulillah mak buyong potong queue..

tima kasih kakak..

 

C360_2013-05-05-11-17-34-889

 

ni muka ummi ilham sebab dah jenuh berdiri..

bijak sangatkan hahahaha..

 

masuk bilik saluran dua..

tangan menggigil..sejuk..

nak nangis.. tak tahu kenapa..

saya pilih..

tawakkal..

 

C360_2013-05-05-11-49-26-155

 

masuk kereta.. ilham tengok jari ummi..

dia geli..

“eeeeeeeeee.. eeeeeeeeeee..”

sambil ngempeng..

dia duk tarik2 tangan ummi..

 

C360_2013-05-05-11-49-07-931

 

hasilnya..

tangan dia pun dah jadi biru..

ilham pun ngundi juga.. Hot smile

 

C360_2013-05-05-11-49-53-402

 

next mission..

kita teman babah balik Senggarang..

 

C360_2013-05-05-14-19-57-751

 

meriah juga perang poster kat Senggarang..

tak sempat2 nak snap gambar bebanyak..

babah berdezup takut terlambat..

 

C360_2013-05-05-14-24-27-261

 

sampai Sekolah Agama Senggarang around 2pm..

bergegas babah nak mengundi..

orang pun dah tak ramai..

light rain kat sini..

tak sampai 15 minit kot..

babah dah settle mengundi..

 

C360_2013-05-05-14-37-11-357

 

yeay!

babah dah mengundi juga..

lepas settle semua..

kami balik ke Parit Jabar..

nak jumpa Atok Tipah..

yeay! sekali lagi..

dapat makan asam pedas ayam mak mertua den..

beserta sambal belacan yang meletops..

ya rabbi..heaven sekali..

lepas maghrib kami bertolak balik Gelang Patah..

dengan hati yang Broken heart

oh sentap lagi!

babai..

sekian cerita PRU13 kami..

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!