Family's Wedding

Wedding Ider & Kina | 26 May 2013

Wednesday, May 29, 2013

program hari Ahad lepas..

ke Tanjung Sedili, Kota Tinggi..

untuk meraikan majlis perkahwinan sepupu saya Ider..

oleh kerana babah ilham kerja malam..

jadi tak dapatlah nak join diorang stay kat Mutiara Motor Resort..

tak larat nak handle ilham sesorang Smile with tongue out

 

IMG_20130526_114917

 

babah  balik pukul 8 am..

siap2 keluar rumah pukul 9 lebih..

singgah breakfast kedai papacu sekejap..

siap2 makan kami terus berdezup ke Tanjung Sedili..

dalam kereta sambil ngempeng..

ummi pesan ilham..

“lepas susu.. ilham tidur je tau.. nanti dah sampai baru bangun”

sekali betul2 dia tidur sampai ke Tanjung Sedili daaaa..

good boy! Winking smile

 

sementara menunggu diorang bersiap..

kami posing2 tiga beranak..

 

IMG_20130526_133806

 

nahhhh..

boboiboy kuasa 2 saya..

kuasa ke 3 akan muncul bulan 9..

weeeehhhuuuuu.. Red lips

 

IMG_20130527_133806

 

abang ilham yang tengah berangan duduk atas ekor tiger..

sambil menunjukkan simbol “1 malaysia” dia tu ekeke..

 

IMG_20130526_135804

 

takkanlah babah dan ilham je yang nak posingkan..

ummi nak juga.. ekeke..

 

lepas diorang siap2..

kami bertolak ke rumah pengantin yang tak jauh dari challet..

 

nahhhhhh..

kembar saya hari tu..

 

IMG_20130526_140914

 

sepupu kesayangan saya.. kakak..

tak sangka boleh terboria dengan dia..

dah macam penyambut tetamu belah perempuan pun ada..

kaler sebijik sebijon kaler khemah rumah pengantin.. Rolling on the floor laughing

kami sebaya, memang membesar sama2..

tu pakai dress pink tu, princess kesayangan dia..

nik nur dania emelda..

 

IMG_20130526_141046

 

pengantin lelaki.. Ider bersama bonda tersayang.. Mok De saya..

 

IMG_20130526_141132

 

Ider dan abah aka Pok De..

 

IMG_20130526_141202

 

mak ayah pengantin..

 

bersanding timeeeeee..

 

IMG_20130526_145124

 

selamat pengantin baru Ider & Kina..

semoga jodoh berpanjangan hingga ke syurga..

semoga dikurniakan cahayamata yang soleh dan solehah..

amin..

 

IMG_20130526_145210

 

kan main menjeling lagi pengantin lelaki..

 

IMG_20130526_145420

 

dalam kepanasan..

sempat lagi posing dua beranak..

 

IMG_20130526_224705

 

nahhhh.. 4 beranak pulak dengan pak lang dan mak lang..

Smile

 

IMG_20130526_153855

 

majlis makan berdamai..

pengantin tengah makan kena paksa stop..ekeke

semata2 sebab kak long nak snap gambar..

lepas habis majlis kami berdezup balik beramai2..

almaklumlah.. malam tu babah masih bekerja lagi..

baru je 2nd day..

kesian juga dia tak sempat tidur langsung..

this week.. sebelum kami bercuti2 ke pulau tioman..

kena merewang2 kat rumah mok de dulu..

majlis menyambut menantu..

insyaAllah.. hari sabtu..

ummi maybe boleh dapat excuse la kan..

tengah terboyot2 ni..

tolong yang ringan2 je la..

tapi babah no excuse hokkay..

sila rewang sepenuh tenaga..

Winking smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!