My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Bukan 1, 2, 3 Kes.. Rupanya Ada 5 Kes Dia Buat Semalam.. Ilham Syahmi oooooohh.. Ilham Syahmi ;)

Tuesday, June 11, 2013

.babah kerja shift malam..

macam biasa sebelum pergi kami makan berjemaah..

si abang long tu tak nak makan pulak..

maybe dah kenyang makan kat rumah ibu zura..

apa pun ummi still simpankan nasi untuk dia..

 

pukul 7.40pm babah pergi kerja..

dalam pukul 10 lebih babah we chat..

 

IMG_20130611_145731

 

babah bagitau..

ilham buat kes..

masa kami tengah makan tadi..

dia memang tengah main henpon babah sambil duduk tepi rak kasut..

rupanya ada projek baik punya..

dia send gambar kat uncle pali..

 

IMG_20130611_093858

 

tengok tu..

pukul 7.23pm dia gambar makan malam masa auntie tata last day kat gelang patah..

tetiba je uncle pali reply “kenduri apa?”

haruslah babah tanjat boboi kan..

bertuah punya ilham..

suka suki jek send gambar kat orang kan..

masa babah dengan ummi duk we chat..

maybe dia dengar kami sebut nama dia..

dia cakap kat ummi..

“miiii.. atot”

haaaa tau takut dah buat salah..

hahaha

 

ingatkan itu je yang dia buat..

pukul 12.05am.. diulangi 12.05am..

dia tak tidur lagi..

tetiba ummi dapat notification kat instagram..

ada auntie tata dan auntie adah like picture..

tetiba rasa pelik bila masa aku upload gambar terbaru ni..

sekali buka instagram..

 

Screenshot_2013-06-11-00-05-39

 

haaaaaaaaa.. koooooooooo..

dia gi snap gambar cover henpon..

lepas tu upload kat instagram..

amekawwwwwwwwwwwwwwww..

 

Screenshot_2013-06-11-09-51-38

 

yang kelakarnya..

auntie tata ingat ummi tayang cat baru dinding rumah..

hahahaha.. tak kuasa mak nak cat kaler ni..

 

ok.. selesai kes ke 2..

kami pun tertidur dua beranak sampai ke subuh..

sampai ummi nak bangun sahur pun terbabas..

sudahnya melepas nak puasa..

 

pagi2 sepi’eeee tadi..

sebelum pergi kerja..

babah whatsapp..

 

IMG_20130611_093930

 

kes ke 3..

dia berjaya menukar keypad babah ke bahasa thai..

amekawwwwwwwwwwwwwwww sekali lagi..

“sawadee kap.. kap kun kap”

pitam mak gini..

 

ingat dah cukup 3 kes..

ada kes ke 4..

ummi dah tengah bersiap nak pergi kerja..

mencari deodorant..

malam tadi nampak dia pegang nak spray ketiak..

sekali ummi pun cuai..

tak ambil dan simpan cepat2..

sampai sudah tak tahu mana dia campak..

bila tanya tadi..

dia tunjuk “ainnn..luooo” = main kat luar (sambil tunjuk luar bilik)

adoiiii..

 

fuhhhhhhhh..

menjadi2 pulak mamat ni malam tadi..

siap dengki2 ummi..

tarik rambut la..tolak2 ummi la..

bila ummi buat2 marah..

dia pergi kat ummi peluk kat perut sambil sebut..

“ayaaaaaaaaaaaaaanngggg”

pandai kan dia ambil hati ummi..

 

dalam pada ayaaannggg.. aaayannggg..

rupanya ada kes terakhir..

babah whatsapp pagi masa ummi kat opis..

tanya ummi bawak ke kunci motor babah..

ewahhhh tak kuasa mak nak bawa..

nak buat apa kan..hehehe

malam tadi seingat ummi dia ada main kunci tu..

dia panjat jat rak kasut ambil kunci..

pagi tadi sebelum pergi kerja ummi dah siap2 selamatkan letak atas rak buku..

nasib baik dapat diselamatkan..

kalau dia campak ke mana2..

pitam nak mencari..

 

ilhammmmmmmmmm ooohhh ilhammmm..

5 kes awak bagi kat ummi dengan babah ye..

dengan ini.. ilham syahmi aka “isyam” dalam bahasa dia..

akan dihadapkan ke mahkamah MNM berkuatkuasa 11 june 2013..

denda tak boleh main henpon ummi dan babah

sehingga tamat tempoh pengampunan..

sekian terima kasih!

Send a kiss

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!