Family's Birthday

{14 July 2013} Ilham Syahmi Turns 2!

Sunday, July 14, 2013

ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH..

Muhammad Ilham Syahmi turns 2!

{14 July 2011 - 14 July 2013}

 

_MNM7524

 

Alhamdulillah MUHAMMAD ILHAM SYAHMI dah berusia 2 tahun..

Alhamdulillah.. terima kasih ya Allah atas nikmat menjadi seorang ibu dan ayah..

Walau bermacam dugaan yang kami terima..

Allah selitkan kebahagiaan..

 

Terima kasih ya Allah kerana masih meminjamkan anak syurga ini..

Terima kasih memberi kami peluang menjaga amanahMu..

Walau kami punya kekurangan.. insyaAllah Ilham takkan kami siakan..

 

Bila bercerita tentang anak..

naluri keibuan saya sangat2 tersentuh..

Apa lagi bila saya baru kehilangan permata hati..

Ya Allah.. saya masih bersyukur punya seorang anak..

Ilham Syahmi.. penawar suka duka ummi dan babah..

Semoga jadi anak yang soleh ye sayang..

Ummi dan babah sayang Ilham sangat2..

Ummi doakan Allah panjangkan usia Ilham..

Semoga Allah panjang usia ummi dan babah juga..

Supaya kami dapat bimbing Ilham ke jalan yang di redhai Allah..

 

Ilham..

Ummi dan babah harap dapat membesarkan Ilham dengan sempurna..

Ummi dan babah minta maaf andai ada kekurangan selama 2 tahun menjaga Ilham..

Ummi dan babah tahu Ilham anak yang bijak..

Gunakan kebijakan Ilham untuk perkara yang baik2 ye sayang…

Semoga Ilham jadi anak yang menghormati orang tua..

Biar rupa kita tak cantik janji peribadi kita cantik ye sayang..

Ummi doakan Ilham sentiasa sihat..

Senyuman Ilham penawar kesedihan ummi..

Ilhamlah pembawa rezeki ummi dan babah..

macam tu juga anak2 ummi yang lain..

anak2 yang tak sempat ummi dan babah jumpa..

semuanya memberi rezeki buat kami..

tunggu ummi dan babah di sana ye sayang2 ummi..

 

Ya Allah..

Tak terucap dek kata2..

Sayu rasa hati bila tengok Ilham membesar depan mata kami..

Ilham.. ketahuilah olehmu anakku..

ummi dan babah sangat2 sayang Ilham..

insyaAllah.. kalau panjang umur murah rezeki..

Allah akan kurniakan adik untuk Ilham ye..

buat masa ni Ilham manjalah dengan ummi dan babah puas2 ye..

InsyaAllah lepas Raya kita celebrate birthday Ilham ye..

 

Sebelum rumah kita banjir dengan air mata ummi..

lebih baik ummi stop dulu..

Ummi nak tengok gambar2 Ilham masa baby..

sebab ummi rindu bau baby..

Crying face

 

268861_246113432083593_4207235_n

 

Baby ummi dan babah dah besar..

tapi pada ummi ilham tetap baby ummi..

ummi rindu ilham saat2 ilham baby..

 

374622_300676966627239_2146913961_n

 

ohhh my precious baby..

 

389753_300514909976778_1528432812_n

 

shekshiiii la saya Winking smile

 

309049_300793949948874_1597911191_n

 

lemah jantung ummi tengok mata Ilham.. Red heart

 

534439_442258399135761_655206039_n

 

Ilham jadi Mr. Tiger.. auwwwmmmm..

 

318263_442345012460433_1535847128_n

 

Ilham jadi Mr. Lady Bird Smile with tongue out

 

577893_441832509178350_1995102952_n

 

Ilham berubah jadi Mr. Bee pulak..

 

562177_441832029178398_1144559147_n

 

Buzzzzzzzzzzzzz.. bee cari madu Winking smile

 

Alhamdulillah untuk kesekian kalinya..

Red lips Ilham dapat menikmati susu ibu selama 2 tahun.. subhanallah!

Red lips Ilham berjaya membesar tanpa “puting kopek”..

Red lips Ilham masih lagi merasa bekalan air tangan ummi walau ummi sibuk bekerja..

Red lips Ilham boleh tidur tanpa buai..bantal busuk..

Alhamdulillah untuk semuanya.. selagi mampu ummi akan cuba menambah ilmu “natural parenting” demi untuk anak2 ummi.. insyaAllah.. next step ummi akan buat potty training.. dan tambah lagi ilmu tentang cloth diapering (yang separuh jalan untuk Ilham) dan baby wearing untuk persediaan zuriat2 akan datang.. doakan ummi diberi kesihatan yang baik supaya ummi dapat buat yang terbaik untuk Ilham..

Till then, selamat malam anak syurga ummi dan babah..

selamat membesar sebagai anak yang soleh..

selamat menikmati susu ummi sehingga terlena..

HAPPY 2ND BIRTHDAY ILHAM SYAHMI!!!

Ummi & Babah Red heart u so much!!!

 

XOXO,

Ummi & Babah

140713

ramadhan

{gambar kenang2an 4 beranak Sad smile}

 

p/s: Happy birthday juga untuk Pak Ngah Ilham yang sama tarikh lahir dengan Ilham.. nanti boleh potong kek sama2 ye Smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!