Cuti2

090214 Babah’s Birthday Celebration @ Tanjung Sepang Beach Resort

Thursday, February 13, 2014

sempena birthday babah ke 34..wahhhhhhh.. dah 34 ke? Eye rolling smile

ummi plan nak ajak hero2 ni berehat sehari kat mana2 pantai..

last minutes plan.. fikir2 punya fikir..

akhirnya kami setuju nak spend our quality time..

di Tanjung Sepang Beach Resort..

yeay! masa untuk kita bertiga Red heart

 

20140210_123527

 

sampai lebih kurang pukul 5 lebih..

terus check in..

 

20140210_123117

reception Smile

RM180 per day

20140210_122456

nice!

dari luar dah nampak macam best..

almaklumlah first time sampai sini..

agak2 betul tak slogannya..

“A place for your to RELAX to ELIMINATE your pressure”

 

20140209_181454

chalet kami.. no. 15

20140209_181443

nyaman di tiup angin laut..

taraaaa..

Superior Room (Double Bed)

  • Air conditioning
  • LCD TV
  • Private bathroom with Heater
  • Bathroom amenities
  • Towel rack hanger and table
  • Fridge
  • Heater


Weekdays: RM 180 (Sunday – Wednesday)
Weekend & Public Holiday: RM
230 (Thursday – Saturday)

20140209_18132920140209_18140420140209_18134720140209_181417

dah pusing2 satu bilik yang luas..

kami pun turun ke pantai..

 

1897771_10202730940502282_958535883_n

nahhhh..

budak yang tak nak turun pantai..

geli pasir konon..

IMG-20140209-WA0041

sanggup sembunyi belakang dinding batu..

pujuk punya pujuk..

akhirnya turun juga..

 

IMG-20140209-WA0043

tapi siap cakap..

“bah.. nak alik bah..”

lepas babah snap2..

kami pun turun main air kat swimming pool..

 

20140209_185909

macam biasa la budak kecil ni kan..

mula2 dia segan2 nak turun dalam air..

terpusing2..puas ummi babah pujuk..

 

20140209_191236

dia duk bergolek2 kat kawasan cetek jek..

tu pun bangga bukan main..

hehehehe..

 

20140209_191121

babah pujuk2 ajak berenang2 itik..

ummi pun mampu berenang itik jek la kan..

kui3..

 

20140209_185903

babah sorang berenang beriya..

kami dua beranak tepi jek Smile with tongue out

dah puas mandi2 kami balik chalet..

lepas maghrib siap2 nak keluar makan..

sebab weekdays cafe kat situ tak buka..

hmmmm.. apo nak buek..

terpaksa keluar juga..

last minutes plan kan..

kalau plan betul2 boleh berBBQ tiga beranak..

keluar makan kat area Kg. Masjid, Teluk Ramunia..

makan nasi ayam penyet.. sedapppppp!

saya bukan peminat nasi ayam penyet..

tapi makan kat situ buat saya rasa ohhhh sedap rupanya..

ke sebab dah lapar sangat Surprised smile

 

balik chalet lepak2 tepi pantai..

hirup udara malam.. angin sepoi2 bahasa..

dah rasa sejuk yang amat..

apa lagi balik chalet semula..

tengok tv jap terus terlelap..

 

esok paginya..

breakfast sandwich tuna..

lepas siap2 breakfast.. jom berenang itik lagi..

kali ni budak kecil ni suka gila..

ummi babah terkejut..

siap ajak masuk tempat orang dewasa lagi..

 

20140210_10121520140210_101250

nahhh.. bukti keterujaan hero kecil ummi dengan swimming pool..

alhamdulillah dah kurang sikit gayat ilham dengan air..

next time kita mandi manda kat legoland waterpark pulak ye..

lepas menjemur diri kami balik chalet kemas2..

pukul 12.30pm dah nak check out..

 

20140210_122338

ohhh.. 2 hari yang sangat best untuk family kecil kami..

dapat spend time together.. last hari Ahad untuk babah dapat bercuti weekend..

lepas ni kena tunggu kebih kurang 3 bulan lagi baru sampai turn weekend..

sebelum balik ronda2 Bandar Kota Tinggi isi perut..

nak makan kat Am Nasi Padang.. tetiba tersinggah Pizza Hut Pizza

 

“Happy Birthday ye Babah..

ni je yang ummi mampu berikan..

cuti surprise yang tak surprise sangat untuk birthday boy.. ngeh3..

semoga babah dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..

semoga diberi kekuatan untuk terus mengimamkan kami Smile

Ummi & Ilham will always love u!

Red lips

dah makan2..

kami bertolak balik rumah..Auto

ohhhh.. home sweet home..

Winking smile 

You Might Also Like

9 Th♥ught (s)

  1. Salam.. Nak tya awak la.. Bilik yg awak amik tu superior kan.. Bape harga ek.. Klu tgk kat web tnjg sepang maw rm300 klu weekend..
    Masa weekend awak pegi tu ramai org x.. Klu tgk dr pic awak mcm awak 1 famly je..

    ReplyDelete
  2. ni harganya..

    Weekdays: RM 180 (Sunday – Wednesday)
    Weekend & Public Holiday: RM 230 (Thursday – Saturday)

    masa saya pergi tu ramai cina.. diorang amik side belah sana sikit.. side kitorang tu.. kitorang 1 family jek melayu..

    ReplyDelete
  3. tg sepang ni pulau ke bkn eak?..mcm mane jln kesana..?satu haluan mcm nk ke desaru,tg balau sume tu ea..?

    ReplyDelete
  4. bukan pulau.. aah jalan ke desaru la sana..

    ReplyDelete
  5. ok..tq...mcm best je tgk...xyah la nk pi jauh2 kan..hihi..sbb sy dok gp..
    nk tnye lg..chalet sehari smlm dari kul bape ke pukul bape eak? (chek in & out)

    ReplyDelete
  6. Harga bilik sekali dgn bfast ke tu.. Ada sediakn tmpt utk bbq x

    ReplyDelete
  7. Harga bilik sekali dgn bfast ke tu.. Ada sediakn tmpt utk bbq x

    ReplyDelete
  8. Ada contact number x.. Coll no tg sepang tu x dpt..

    ReplyDelete
  9. Ada contact number x.. Coll no tg sepang tu x dpt..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!