Bento

#bentoilhamsyahmi | Bento 17-21 Feb 2014

Friday, February 21, 2014

alhamdulillah..

#KPIummiilham2014 buat bento comel2 untuk ilham berjaya di settlekan minggu ni..

tapi.. ada tapinya.. #bentoilhamsyahmi hanya akan di update di instagram..

di group FB Kelab Bekal/ Bento Malaysia..

dan semestinya kompilasi bento seminggu dalam blog..

reasonnya? sebab tak nak menyakitkan mata2 yang tak gemar memandang bento mak2..

Winking smile

nak tengok update #bentoilhamsyahmi daily..

sila follow instagram ummi ilham “herneenazir”

eh terpromote insta sendiri kui3..

 

this week ummi tak berbento..

reason? ummi ilham dalam proses mengawal makan..

tapi bukan bermakna tak makan..

kawal sikitlah konon2nya..

eh cerita pasal ummi ilham nak selim kira topik lain lah..

Flirt female

 

IMG_20140217_170304

#bentoilhamsyahmi 17 Feb 2014

nasi putih (tak sempat deko sebab hero kecik tu mengamuk pagi nak ngempeng macam baby) + udang goreng kunyit + sayur bak choy tumis air

 

IMG_20140218_154532

#bentoilhamsyahmi 18 Feb 2014

nasi fish & bear + ikan siakap sup + sayur campur

 

IMG_20140219_134023

#bentoilhamsyahmi 19 Feb 2014

nasi frog + ayam masak kicap bersayur campur (all in one gitu kan) Nyah-Nyah

 

IMG_20140220_172424

#bentoilhamsyahmi 20 Feb 2014

nasi pou lah konon (ummi yang terpengaruh dengan game pou) + ikan unga stim (hasil pancingan babah ilham) + sayur bak choy goreng

roti ABS untuk breakfast ummi ilham..

 

IMG_20140221_111356

#bentoilhamsyahmi 21 Feb 2014

mee hoon sup ayam berfish ball 5 ketul

 

ni kes ummi ilham yang blur pepagi hari..

petang semalam tengah syok menumis nak masak ayam masak merah..

sekali gas habissssss daaaaaa..

nasib baik sayur dah masak.. ayam dah goreng..

baki tumisan tu buat muka tak malu tumpang rumah ibu ilham..

 

pagi tadi masak mee hoon sup guna induction cooker jek..

no excuse.. KPI 2014 ummi kena masak selagi mampu Smile with tongue out

ok thats all for this week..

to be continued next week..

babai High five

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!