Bento

#bentoilhamsyahmi | Bento 3-7 Feb 2014

Friday, February 07, 2014

koleksi #bentoilhamsyahmi minggu ini..

alhamdulillah ummi mampu merealisasikan impian berbento sehingga hari ini..

walaupun ada masa kekurangan idea nak menghias..

nak seribu daya, tak nak seribu dalih..

 

1554380_10202688812329104_1727521174_n

 

#bentoilhamsyahmi 3 Feb 2014

nasi flower, fish, gingerman + sup kentang carrot brokoli bertelur

 

1798783_10202697474305648_540896400_n

#bentoilhamsyahmi 4 Feb 2014

nasi angry bird + sup sayur + ummi fired chicken (UFC) Smile with tongue out

idea nasi angry bird tu dari babah ilham..

dia kata ada rice mould tu macam kepala angry bird..

cuba ummi buat nasi angry bird..

untukmu ilham syahmi..

ummi usahakan walau tak cantik mana..

jadilah janji rupa angry bird tu ada..

Smile

 

1513806_10202703906106439_912010358_n

 

#bentoilhamsyahmi 5 Feb 2014

nasi cupcake (nak sedapkan bunyi dan rupa) + sup sayur bayam goreng + sup ayam

 

15129_10202710706196437_998337015_n

#bentoilhamsyahmi 6 Feb 2014

nasi fish, muka petak takde motip + ikan selar kuning masak singgang + telur dadar roll

14796_10202717123596868_1618624974_n

#bentoilhamsyahmi 7 Feb 2014

nasi angry bird lagi (sebab hero kecik yang rekues) + sawi & carrot tumis air ber meatball + ayamas goreng

 

setiap kali balik dari rumah ummi mula la ayat memuji dia keluar..

sambil tunjuk lunch box..

“omi.. idop mi..”

(ummi.. sedap mi)

 

pagi tadi dia nampak je “ashik ji berd”

dia terus dengan excited nya cakap..

“wahhhhhhhhh..tatik nya mi”

thanks ilham.. pandai ilham jaga hati ummi..hehehe

next week ummi try buat menu lain pulak ye..

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!