Cuti2

PTP Treasure Hunt 2014 @ Lanjut Golden Beach Resort, Kuala Rompin, Pahang

Monday, April 14, 2014

akhirnya tertaip juga.. Nyah-Nyah

kami tiga beranak bukanlah peserta..

babah ilham encik photographer..

ummi ilham sebagai PA kepada encik photographer..

ilham pulak sebagai junior photographer.. hahaha

 

ok jom baca!

 

20140322_082654

 

program start dari PTP..

kami ikut je la kemana babah bawak..

 

IMG-20140322-WA0066

 

ni team ummi.. ORION SEAHORSE..

manager tentulah ankel nazame..

rumah kuning kooooo.. tapi baju kaler cream..

boleh gitu? Eye rolling smile

ilham takut dengan maskot seahorse tu..hahaha

 

lepas diorang dah dengar briefing etc..

terus gerak ke 1st check point..

kami dua beranak buat hal sendiri je la kan..

untung babah ajak kami..

kalau tinggal, tepu le dua beranak duduk rumah..

 

20140322_103508

 

tercengang ni ha tengok apa la diorang buat kat padang..

 

20140322_103538

 

baru bangun tidur..

sekarang kemaruk nak bertopi..

semua nak follow babah..

dah macam k-pop style dah ummi tengok ilham..

 

20140322_103616

 

peace kat mata pulak adoiii..

sepanjang perjalanan tu kami ikut je la setiap check point..

babah nak snap gambarkan..

 

dalam perjalanan babah memang makan hati la..

toleh sebelah ummi terlentok.. ekekeke

tau2 ada sleeping beauty kat sebelah kui3Flirt female

 

skiplah cerita check point segala tu ye..

sampai lanjut beach resort dalam pukul 4pm..

lepak2 kat lobby menunggu bilik kosong..

ilham nyenyak tidur..

 

bila dah dapat kunci kami pun check in lah chalet yang putih bersih ni..

bagi salam dulu ye sebelum masuk..

jangan lupa tu.. Smile

 

20140322_161510

 

beranda depan..

chalet kami ni hujung sekali..

betul2 bagi honeymoon tiga beranak..ekekeke

 

20140322_161322

 

tengok ada budak over ronda satu rumah..

 

20140322_161501

nice! Thumbs up

suka tengok suasana dalam chalet ni..

tenang.. sejuk mata memandang..

 

20140322_16142720140322_161354

 

dapurnya.. Plate

 

20140322_161243

20140322_161335

 

toilet master bedroom..

 

20140322_161222

 

toilet kat area dapur..

 

20140322_161212

 

master bedroom..

terus rasa nak terbongkang kepenatan tengok katil..

padahal dah puas membadak sepanjang jalan Smile with tongue out

 

20140322_161302

 

2nd bedroom..

lepas kemas barang2.. relax2 sekejap..

join minum petang..

lepas tu ronda2 pantai..Island with a palm tree

weeeeeehhhuuuuuuuuuu..

saya suka.. saya sukaaaaaaaaaaaaa..

 

20140322_171026

 

encik polis tolong snap..

lepas ronda2 pantai..

sedut udara laut..

layan ilham mandi kat swimming pool..

punya lah lama memujuk..

akhirnyaaaaaa..

 

20140322_175203

20140322_175247

20140322_175331

 

sekarang dah berani dah..

yeay!

sampai tak nak naik dah..

syok sangat berendam..

lepas mandi manda..

join briefing treasure hunt..

then bali chalet..

siap2 untuk dinner..

 

20140323_071949

 

matahari terbenam di celahan pokok ru hehehe..

 

IMG-20140323-WA0064

 

malam punya cerita..

tema hawaii..

tapi kami serabai jek pakai apa yang ada..

tak tahu pun bertema bagai..hehehe

makanan sangat banyak..

pakkal jek on diet.. eceeeehhhhhhhhh..

yang tak sabarnya nak tunggu result..

siapakah pemenang treasure hunt..

dan siapakah pemenang keseluruhan PTP Sports Carnival 2013..

jeng..

jeng..

jeng..

 

IMG-20140323-WA0070

 

ORION dapat no 2 seh..

cayalah korang..

walaupun tak cukup orang..

dapat nombor dua gak kan..

kalau cukup orang sure juara ye dok?

kalah pun satu mata jek dengan juara..

jadi boleh feeling2 juara jugak le kan..

tahniah adik2 semua.. High five

 

settle dinner lepak2 kejap..

then balik chalet membongkang..

esok pepagi breakfast then layan ilham berendam lagi..

 

20140323_090022

 

babah yang over berendam Rolling on the floor laughing

 

20140323_095652

 

haaa suka gila kan babah bawak berenang itik..hehehe

 

20140323_105355

 

lepas berendam ronda2 tepi pantai sambil tengok sukaneka..

 

20140323_105828

20140323_105917

 

nahhh anak ummi babah..

 

20140323_105521

 

ummi dan ilham.. merenung masa depan..

 

20140323_105856

 

20140323_110349

 

suka betul tengok pemandangan ni..

sejuk mata..

subhanallah..

 

then, balik chalet..

mandi manda sampai tertidur Smile with tongue out

kemas2 barang kami pun berangkat balik..

 

20140323_111441

 

ok ready.. nak pergi lunch before balik..

sampai2 je kami antara family yang terakhir..

hehehe.. makan puas2.. BowlPlate

 

yok posing untuk kali terakhir..

 

20140323_135801

 

berangan je rupa mamat kecik tu kan..

semua nak sama macam babah..

spec.. cap..

layannnnnnnnnn..

 

tengok tu..

siap tak nak layan ummi..

 

20140323_135815

20140323_135826

 

buat gaya ni sambil cakap..

“huhhh.. ibok je acau”

entah dialog dari mana dia dapat..

 

last but not least..

 

20140323_135905

 

gambar kenangan tiga beranak sebelum check out..

credit to staff lanjut..

 

20140323_140120

20140323_140141

 

babai lanjut golden beach resort..

panjang umur kami datang lagi ye..

Auto

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!