Family's Activity

Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 1

Sunday, June 29, 2014

cerita hari Khamis lepas..awal2 dah plan nak ke sini memandangkan tinggal beberapa hari lagi puasa..pilih hari khamis sebab babah ilham cuti..so pagi khamis yang tak berapa nak awal pagi kami bersiap ke sini..

 

20140626_112200

 

actually special promo voucher ni saya beli masa diorang buat promo kat plaza angsana..masa tu kebetulan jaga booth kelab susu ibu johor..ronda2 tengok macam berpatutan jek harga..dan kebetulan memang tak pernah bawa ilham ke sini..walaupun sekangkang kera jek tempatnya kan..hehehe

harga promo RM129 (adults/ children) untuk 2 parks..

kalau harga biasa yang ada MyKad RM85 untuk 2 parks..

berbaloi la kot..

 

20140626_112255

dapat RM5 cash voucher for food beverage..

 

20140626_112319

dan RM5 csh voucher untuk merchandise shop..

sebelum pergi dah siap2 call mok teh sebab nak ajak ipah n ayan..ada la geng ilham nak main2..

 

IMG-20140626-WA0032

ok orang jauhhhhhhhhhh lah sangat dah sampai..


20140626_113901

bergambar dulu dengan pak ayan n mak pah..


20140626_114517

gambar dengan gambar bob the builder sebelum masuk..hehehe

 

20140626_114856

Sanrio Hello Kitty Town :)

 

20140626_115024

nah.. untuk rujukan harga tiket untuk kedua2 park..


20140626_115338

mula2 kita terjah Hello Kitty Town dulu ye..

 

20140626_115609

20140626_120037

mula2 kami terjah Hello Kitty Black Wonder.. schedule boleh kat atas.. ummi ilham memang kepochi.. semua pun nak di snap.. bukan apa, kot ada yang nak ke sini boleh la buat rujukan..

 

20140626_120324

20140626_120438

setiap satu family akan dapat lampu hello kitty yang comel ni.. konon2 nak menerangi perjalanan la..hehehe.. pak ayan volunteer nak bawa..

 

20140626_120417

budak ngengada nak berdukung dengan babah.. cuak tengok gelap.. sementara menunggu turn nak guna “mesin jawapan/ answer machine” kita bergambar dulu..

 

20140626_120538

nah.. ini arahannya.. misi kami nak menyelamatkan kitty dan daniel.. kalau berjaya mendapatkan kata kunci yang tersembunyi, kami akan diberikan sijil.. kena ingat logo untuk team kami..

 

20140626_120709

ujian pertama.. “pagar sesat/ maze” sila baca arahan Smile

 

20140626_120806

kejap jek dah settle ujian pertama.. hehehehe

 

20140626_120934

next.. “salon” kena cari logo hitam (logo kami yang atas belah kanan tu)

 

20140626_120927

masuk dalam salon..pusing2 jumpa dah logonya..

 

20140626_120905

taraaaaaaaaaaaaa.. snap cepat2.. ok ingat semua juruf “B” klu pertama..

 

20140626_121034

next.. “gudang anggur/ wine cellar” kena cari simbol hitam dalam salah satu tong.. babah berjaya jumpa huruf “A” klu kedua..

 

20140626_121048

next.. “makmal kepintaran/ wizardry lab” cari perbezaan antara dua bilik dan cari simbol hitam..

 

20140626_121103

haaa beriya mencari..

 

20140626_121117

rupanya kat sini huruf “C” klu ke tiga bersembunyi..

 

20140626_121142

sila abaikan.. tetiba muka ummi ilham jadi senget..

 

20140626_121203

last one.. peti harta karun/ treasure chest.. letak tapak tangan di bawah cahaya sehingga simbol hitam kelihatan..

 

20140626_121246

maka nampak huruf “L” dan huruf “K” untuk klu terakhir..

tugas kami seterusnya menyusun huruf2 tersebut untuk menjadi satu perkataan untuk rescue kitty dan daniel..

B.. A.. C.. L.. K.. sonang bai tu..

jawapannyaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. BLACK

 

20140626_12152520140626_121546

sebelum submit jawapan kita bergambar dulu..weeeeeeeee~

 

 

20140626_121817

kat kaunter.. kena bagi huruf2 yang kita jumpa dan bagungkan..

 

20140626_121832

tugas pah untuk taip menjadi satu perkataan..  BLACK!

 

20140626_121836

yeay! anda betul.. you are correct! tahniah..hehehe

 

20140626_121910

dapatlah sijil ni.. certificate Hello Kitty Black Wonder ~ Rescue Hello Kitty & Dear Daniel.. wahhh dapat “A” hehehe

 

20140626_124251

ini entertainment schedule untuk hello kitty town.. senang nak refer kalau anak2 nak berjumpa si kitty dan daniel.. hehehe

keluar dari black wonder tengok ramai dah berkumpul depan “purrfect stage”.. wahhh rezeki kami ada “mini show – hello kitty heartful journey”

 

20140626_122509

menunggu cik kitty keluar..

 

20140626_122233

duduk dulu hilangkan penat..

 

20140626_122955

yeay tabor dah terbuka..

 

20140626_123008

cik kitty pun keluar menari terkedek2.. hehehe comel pulak.. padahal ummi ilham tak suka pun layan hello kitty walaupun geng2 pink hehehe..

 

20140626_123325

dear daniel pulak keluar.. menari2 dengan kitty.. lagi sorang tak kenal..hehehe

 

20140626_123349

ala tomey2.. hehehehe

 

20140626_123945

tambah lagi penari2 tambahan sebelum tirai ditutup.. end of the show..

 

20140626_123355

toleh belakang tengok budak kecik ni tengah melopong..ekekeke~ tercengan2 tengok kitty n daniel menari.. dun weri ilham ummi ada record.. nanti boleh tengok kat rumah ye..

ok cerita hello kitty town will be continued in the next entry ya.. ummi ilham nak pergi kedai nak prepare juadah berbuka puasa Smile

stay tuned.. Red lips

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!