Dari Dapur Hernee Nazir

DDHN | Ramadhan ~ Day 15 Spaghetti Meatball Bolognese

Tuesday, July 15, 2014

rspaghetti meatball bolognese versi ummi ilham seorang makcik  kampung.. santapan buka puasa Ramadhan ke 15.. kebetulan ada lebihan spaghetti tu.. terus jek la ikut plan hari jumaat.. babah ilham kata ikut suka la nak masak apa pun dia bedal jek..

 

IMG_20140713_192425

 

Bahan2:

Spaghetti – 1 bungkus

Kimball Spaghetti Traditional Pasta Sauce – 2 botol besar

Tomato Puree ~ 1 tin

Meatball – feveret brand saya “Armiya” ada gambar lembu sekor

Daging cincang - 1 pack

Mushroom - 1 tin

Capsicum - 1 biji **tak jumpa jadi tak masukkan

Bawang holland - 1-2 biji ptong dadu

Bawang Putih - 1-4 biji cincang

Tomato - 1-2 biji potong dadu

Cara2:

tumis bawang besar & bawang putih sehingga naik bau.. lepas tu masukkan daging cincang dan biarkan sekejap.. masukkan kimball sauce & tomato puree.. leburkan jek.. tambah air sikit.. masukkan tomato, capsicum dan mushroom.. tambah garam, gula.. agak2 la ye bulan puasa katanya..tak boleh merasa Winking smile

 

itulah menu kami dapatlah jamahkan mamacu sikit siap makan share dengan tok ayah..hehehe.. hari ni terasa nak repeat kue tiaw goreng kerang.. tapi di manakah mahu menjumpai seekor kerang dah petang2 gini??? Crying face

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!