Dari Dapur Hernee Nazir

DDHN | Ramadhan ~ Day 16 Mee Hoon Bakso Simple

Tuesday, July 15, 2014

semalam punya cerita.. balik kerja tengok 1 kedai jek yang buka..adoiyaiiiii.. tapi kat ofis dah ada plan nak membakso jek.. tekak ada ciri2 nak makan lauk sardin gak.. sampai rumah si ilham boleh pulak ajak baring..

ummi dah la kesuntukan masa dia ajak bersantai..layankan kejap.. pukul 6.10pm baru turun dapur.. maka terhasillah “Mee Hoon Bakso Simple” ni dan nasi berlaukkan sambal sardin dan drummet ayamas goreng..

 

IMG_20140714_191634

 

banyak kekurangannya.. malas nak bubuh sayur mayur bagai.. cukuplah taugeh hidup segan mati takmau dengan daun bawang dan daun saderi..

nak resepi boleh refer entry ni >>Mee Hoon Bakso Ekspressssssss.. 15 Minit.. Siap!<<

 

PhotoGrid_1405398871334

 

lauk lain.. sambal sardin dan drummet ayamas goreng..

oleh kerana semalam birthday ilham.. mintak jasa baik mami ngah dan mamacu belikan 3 slices kek chocolate indulgence.. nanti time majlis kahwin mami ngah kite celebrate birthday ilham n mami sekali ye..

ni buat ada2 jek nak bagi ilham happy Winking smile

 

IMG_20140715_113854

 

apalah budak secret recipe ni.. padahal boleh jek tegakkan kek tu n tulis.. boleh pulak dibaringnya kek tu.. gasak lah..

yang sebenar2nya ummi yang nak makan kek tu.. ilham bertuah la nak layan kek2 manis ni semua.. tak layan pun..

 

IMG_20140715_121017

 

ni ha budak yang tak nak bagi kerjasama dengan ummi.. suruh tengok kamera dia buat dunno..cisssssss.. suruh nyanyi happy birthday untuk diri sendiri.. dia tujukan pulak kat babah..

nanti ummi babah cuti kita cari present ye..sambil beli baju raya ilham Smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!