Dari Dapur Hernee Nazir

DDHN | Ramadhan Day 2 ~ 5

Friday, July 04, 2014

 

kompilasilah sangatkan.. padahal tahap kemalasan nak mengupdate tu yang bermaharajalela hehehe.

ok ni menu berbuka kami sepanjang hari kedua hingga kelima berpuasa..

 

2014-07-01-01-07-00_deco

Ramadhan ~ Day 2

Nasi putih, sambang udang, ayam goreng berempah, kurma, semestinya Performance Drink.. rasa sedap pulak masak bila tak dapat merasa.. rasa tip top.. hahaha.. kesian puji diri sendiri..

 

2014-07-03-14-55-50_deco

Ramadhan ~ Day 3

Nasi putih, tomyam ayam, sotong goreng, kurma, pisang, Performance Drink dan kuih donut ibu zura bagi.. berbuka dua beranak paling ringkas.. ummi tak larat.. babah berbuka di PTP..

 

2014-07-03-14-57-36_deco

Ramadhan ~ Day 4

Kue tiaw goreng, kurma, pisang, Performance Drink..

lagi ringkas sebab tekak rasa tak nak makan nasi.. nak sangat makan kue tiaw goreng.. so dari berbuka bawak ke sahur kue tiaw goreng kita Smile with tongue out

 

2014-07-04-14-49-14_deco

Ramadhan ~ Day 5

hari paling meriah atas meja sebab babah ada.. dah start cuti..

menu kami, nasi putih, asam pedas ikan kembung, taugeh goreng, bubur lambuk rezeki dari PTP, murtabak cheese papacu, popia 3 keping, nasi huja panas ibu zura bagi, air performance drink, teh o dan cendol babah beli.

alhamdulillah walau sesimple mana pun ummi masih bertahan masak untuk berbuka.. harap2 istiqomah.. yang simple tu lagi menyelerakan.. ye tak?

 

plan menu:

Ramadhan Day 6 – bebotok beli dengan dida, sambal tempoyak, ketam masak lemak

Ramadhan Day 7 – soto nasi

Ramadhan Day 8 – bubur lambuk

insyaAllah!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!