Family's Birthday

Birthday Celebration for Ilham (14/7), Mommy Ngah (29/8) & Papa Cu (9/8)

Friday, September 05, 2014

last week kan birthday mommy ngah 29/8 bergabung dengan tarikh nikah dia sekali.. jadi kami memang dah plan awal2 nak celebrate birthday untuk diorang bertiga ni.. memandangkan birthday dekat2kan.. jimat belanja ekeke..

malam sabtu tu memang tak ada program apa2.. adik beradik kami memang tak ada buat majlis malam berinai whatsoever tu.. jadi diganti dengan majlis potong kek dan BBQ untuk diorang bertiga.. tetamu of course lah family kami, family mertua mommy ngah dan jiran dan rakan2..

paling excited budak kecik sorang ni la kan.. lagi2 ummi orderkan kek figurine upin & ipin.. lagilah dia teruja.. asyik tenung jek.. siapa rapat kacau kek dia.. siaplah sepelaung dijeritnya..







tak sabar nak potong kek.. tapi bila ummi suruh potong tak nak pulak..








close up kek figurine upin & ipin yang ditempah dengan Kak Leen – Skudai.. owner blog loyangkuih.com nasib baik kak leen nak layan order dari ummi ilham.. kalau tak hancur harapan nak bagi ilham kek figurine upin & ipin dan kek figurine pengantin naik motor untuk mommy ngah.. thanks kak Leen.. comelkan kek ni.. sayang hoiii nak potong.. mak yang over! Nyah-Nyah saya serahkan pada kak leen untuk buat ikut kreativiti dia.. sebab saya tahu susah nak buat kek ni.. kesian pulak kalau banyak ragam nak order..hehehe.. apa yang penting nampak bayang si upin & ipin yang terponggok atas kek..





Jom potong kek!
Happy birthday untuk Papa Cu, Ilham Syahmi dan Mommy Ngah..
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki
seketul lagi chocolate indulgence cake secret recipe ditaja oleh Mama Cu..







pelik pulak muka ilham tengok pengantin baru main suap2 kek..hehehe.. gambar kami bertiga beranak ada pada kamera babah.. macam biasa ummi pemalas nak copy maka sumbat jeklah mana2 gambar yang ada ye.. tunggu la babah post kat FB nanti..





upin & ipin ni ilham tak bagi kacau.. jadi ummi pun asingkan.. kang dia mencari pengsan nak daptkan semula hehehe.. ikutkan kek pun dia tak bagi potong.. pujuk punya pujuk akhirnya dia bagi potong.. sebenonya ummi dia pun rasa sayang sangat tengok kek comel tu.. babah kata ummi simpan jek la dalam robok kaca.. tak payah makan 

serious comel wehhhhhhhhhh.. jakun berganda2..hehehe~

ok nanti saya share review untuk kek2 gojes dan macamana uolls nak buat tempahan ye..

stay tuned!


You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!