Blog

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 10 – Vision Board

Thursday, September 25, 2014

cabaran hari ke 10 – Vision Board

saya nak share Vision Board saya bersama Shaklee..

 

hernee yang dulu..

malu2 nak share kebaikan produk shaklee.. walaupun dia sendiri dah ada pengalaman consume set menyusu shaklee.. makan dalam tahun 2011 beli dengan mami Salwa, masuk ahli 2012.. tanpa fokus.. share juga pada kawan2, tapi jual sambil lewa.. kalau ada yang nak beli saya jual.. kalau tak ada yang bertanya dan nak beli saya pun diam2.. Smile with tongue out nak share or buat status kat FB? hmmmm.. jauh sekali.. sebab takut orang kata poyo.. cissss.. jual senyap2.. bonus pertama RM25++

setahun kemudian barulah tersedar dan merasa kerugian yang amat.. rujuk mami salwa yang dah selamat jadi upline saya.. terasa seperti mendapat tamparan wanita dari salwa.. saya bangkit dan bertindak mengikut arahan.. ecehhhh..

 

target shaklee

 

hernee yang sekarang..

saya bangkit dengan VISION BOARD sendiri macam kat atas tu..  selama ni saya dengar sambil lewa bila salwa cakap dan terangkan.. bila dah ada vision board baru saya nampak hala tuju.. saya cuba ikut target dan plan.. alhamdulillah memang memberikan kesan positif..

Allah uji saya dan suami dengan kehilangan anak syurga pada bulan Jun.. rupanya Allah nak bagi saya rezeki lain.. sepanjang berpantang saya kerapkan sharing.. buat blog khas Hernee Nazir Vita Shop & Ilham Vitamin.. dah tak malu2 kucing dah.. ada mak kisah orang nak kutuk??? hilang anak syurga Allah gantikan “anak shaklee”.. alhamdulillah buat pertama kali saya dikurniakan downline.. hehehe.. jakun kejap la..sikit2 rujuk mami.. syukur saya dapat upline yang sangat2 tak kedekut ilmu..dari situ saya mula fokus.. saya guide anak2.. saya ikut target saya nak naik rank “Supervisor” pada Oktober 2013.. tapi Allah sebaik2 perancang, saya berjaya naik rank Supervisor pada September 2013..

dalam masa yang sama saya bercita2 untuk mendapatkan point untuk ke National/ Global Conference dan Umrah tajaan Shaklee..  alhamdulillah buat pertama kali merasa ke National COnference Shaklee 2014 pada Jun yang lepas.. dan masih berusaha dalam cycle ini untuk ke Italy atau Umrah..

saya teruskan misi saya untuk menjadi “Senior Supervisor” selewat2nya April 2014, tapi Allah sebaik2 perancang Dia bagi naik rank awal.. Senior Supervisor dalam genggaman pada Januari 2014..

nampak tak ada gambar kereta kat atas tu?

haaaaa itu misi saya nak mengejar “Car Bonus” dari Shaklee.. saya tanya babah ilham, apa kereta impian dia.. dia kata nak Toyota Camry.. hehehe.. gigih saya target tiap2 bulan.. subhanallah Maha Suci Allah.. Dia perkenankan usaha saya tu.. merasa juga kami car bonus pertama pada bulan April yang lepas..

sekarang saya dan suami nak menggapai target seterusnya ke tangga Coordinator sepertimana yang kami angan2kan.. sebenarnya Vision Board saya ni akan di revise dalam masa terdekat.. banyak lagi yang saya usahakan..

bagi saya yang baru nak merangkak ni.. Vision Board ni sangat2 penting menentukan hala tuju sesuatu impian kita.. tapi kalau Vision Board cantik dan meriah sekalipun tapi tak ada usaha untuk mencapai target kita tetap takkan ke mana..

mudah2an saya dan suami istiqomah dengan segala usaha kami untuk mencapai target2 di atas..

ohhh nak share my favourite quotes:

“Shoot for the moon, even if you miss.. you will land among the star”

ok done entry day 10 Winking smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!