Blogging Challenge

16 Days Photo Challenge | Day 6 – Favourite Supplement

Tuesday, October 21, 2014

16 Days Photo Challenge | Day 6 – Favourite Supplement

moh kita snap “favourite supplement” untuk ibu mengandung  aka mak buyong.

 

vitamin shaklee untuk ibu mengandung

 

haaaa ini dia. ada 6 kesemuanya. yang mesti diambil hari2 tanpa gagal. hehe.

Kenapa saya suka sangat “Set Ibu Hamil” ni?

B-Complex

  • Membantu saya mencegah anemia, sakit kepala, keletihan yang melampau. Anak lelaki saya sangat aktif, sepanjang hamil macam2 ragam baru keluar, jadi saya mesti kekal cergas dan alhamdulillah b-complex membantu masalah keletihan saya.

Vita-lea

  • Mutivitamin , menampung kekurangan vitamin & mineral dalam badan. Ibu hamil perlukan makanan yang seimbang dan vitamin yang mencukupi. Jadi saya ambil Vita-lea untuk membantu saya menutup lompong2 kekurangan vitamin dalam badan saya

Vita- C Sustained Release

  • Mengurangkan risiko gusi berdarah, lebam kulit, meningkatkan imunisasi. Bila badan rasa tak sedap, Vita-C membantu saya kekal cergas dan mengurangkan risiko demam.

Ostematrix

  • Menguatkan tulang, mengelakkan kebas & kekejangan, meringankan stress. Selalunya bangun tidur semakin berat kandungan datanglah sakit pinggang, lenguh2 sendi. Tapi dengan adanya ostematrix, ia membantu mengurangkan risiko sakit pingganng yang saya alami. Proses pembuangan pun berjalan lancar tanpa ada masalah sembelit.

Omega Guard

  • Membantu tumbesaran otal bayi, menguatkan sistem imun, menyihatkan paru-paru. Sebelum ni pun memang saya consumed Omega Guard sepanjang menyusukan ilham syahmi. Omega Guard membantu proses tumbesaran otak bayi dan membantu saya kekal sihat. Alhamdulillah sepanjang hamil saya tak pernah mengambil medical leave. Harap2 sampai bersalin saya sentiasa kekal sihat.

Energizing Soy Protein

  • Sumber protein, menguatkan rahim, baik untuk kulit ibu dan bayi. ESP memang sangat2 membantu saya mengurangkan rasa lapar. Lagi2 dalam bulan puasa yang lepas yang mana ianya adalah pengalaman pertama saya berpuasa ketika hamil, Setiap kali sahur ESP adalah peneman setia saya. Mengurangkan rasa lesu di siang hari dan juga di pejabat.

Bagi ibu2 di luar sana, jangan ragu2 untuk mengeluarkan perbelanjaan vitamin untuk memenuhi keperluan vitamin sepanjang kehamilan. Ibu hamil perlukan vitamin yang mencukupi untuk kesihatan badan dan juga tumbesaran bayi dalam kandungan.

 

jom share gambar “favourite supplement” anda.

tinggalkan link nanti saya terjah Winking smile

yang nak share di instagram atau facebook boleh tag saya..

FB – Hernee Nazir

Instagram – herneenazir

hashtag – #16daysphotochallenge #ummiilhamphotochallenge

 

16 Days Photo Challenge

 

Red heartRed heartJOM JOIN “16 DAYS PHOTO CHALLENGERed heartRed heart

Day 1 – Handwriting

Day 2 – Something Blue

Day 3 – Breakfast

Day 4 – Water

Day 5 – The Sky

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!