Bisnes

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 24 – SOHO (Small Office Home Office)

Thursday, October 09, 2014

cabarang blogging day 24 – SOHO (Small Office Home Office)

apa itu SOHO?

SoHo atau Small office/Home office dikatakan tempat bekerja/menjalankan perniagaan dari rumah.

 

nak tengok SOHO baru kami?

nahhhh.. simple jek.. almaklumlah baru jek set up.. baru berpindah randah kan.. siapkan mana yang termampu jek lah.. janji ada tempat nak menjalankan bisnes kami ni.. ruang pun terhad sebab menumpang kat bilik tetamu.. nantilah dah reda2 sikit kami upgrade SOHO kecil kami ni..

 

20141009_210712

 

white board tu kami tampalkan vision board kami dan target bulanan.. board sebelah tu latest stock update dan schedule bulanan ummi ilham dan babah.. hias sikit dengan gambar2 sebagai push factor kami untuk berjaya Smile

 

20141009_210511

 

pandangan sisi.. ecehhhh..

SOHO ni kami set up dalam bilik memandangkan babah ilham yang perlukan konsentrasi dan kreativit bila mengedit gambar untuk album2 pelanggan.. yang penting dia tak suka diganggu.. kalau SOHO kat rumah lama kami set up berhampiran ruang tamu.. bagi ummi ilham tak ada masalah.. mana2 pun boleh.. janji ada ruang khas memudahkan online business, nak berdiskusi online dengan upline, dowline, mahupun customer dan bakal customer..

kalau babah kerja malam, ilham join sekali masuk SOHO.. biarkan dia main atas katil sambil ummi buat kerja..

 

20141009_210537

 

nak juga berhias bunga 2 kuntum kan.. depan bunga tu award pertama kami dalam Shaklee masa National Conference 2013/2014.. satu2nya award yang kami dapat hasil usaha tahun lepas.. penguat semangat untuk menggapai award2 yang lain tahun ni..

 

20141009_210518

 

rak comel untuk ready stock yang ada standby kot2 ada customer yang nak barang urgent.. sebelahnya tu terselit printer.. SOHO ni akan di upgrade lagi nanti.. banyak lagi nak request kat babah ilham.. tolong pasang itu ini.. hehehehe.. ummi tukang arah jek.. kui3

itu je cerita SOHO kecil kami.. SOHO anda bagaimana? jom share link di ruangan komen Winking smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!