Adik²

Family’s Wedding | Wedding Anna & Iwan (30 Ogos 2014)

Thursday, October 16, 2014

alhamdulillah settled sudah majlis pernikahan dan persandingan mommy ngah dan daddy ngah ilham.. syukur! terima kasih kepada semua ahli keluarga, jiran tetangga dan sahabat handai yang memeriahkan majlis.
pengantin selamat dinikahkan pada 29 Ogos 2014 sempena birthday mommy ngah.. next year double celebration la kan.. birthday + anniversary.. jimat belanja hehehe~
ok jom kita cuci mata tengok gambar2 dari henpon ummi ilham.. ni jek lah yang sempat di snap.. lebih2 boleh follow page Green Art Studio.. tunggu babah ilham upload la ye Winking smile
majlis bermula jam 1o.30am di dahului dengan bacaan yassin dan tahlil dari group yassin desa paya mengkuang.. kawan2 arwah mak..
start pukul 11am tetamu dah berkunjung.. macam biasa tuan rumah aka mak perantin super busy..

20140830_135531

jam 2pm pengantin baru sampai depan dewanraya desa paya mengkuang diringi sekumpulan geng2 motor KSR.. geng2 pengantin la.. ni kan “cinta KSR”
amekawwww banyak tol.. kena jawab pantun dari pok teh yang memang pakar berpantun.. Smile

20140830_135537

kitorang pun menyibuk jaga tol.. saja memeriahkan suasana..

20140830_135554

berdebar2 gamaknya pengantin perempuan tu kan..

20140830_135846

tol lagi..kali ni turn pengapit nak kutip duit tol..hehehe~

20140830_140016

akhirnya.. berjaya juga melepasi tol2..

IMG_20140830_141026

bersanding sudahhhhh..

20140830_143715

potong kek.. kek khas untuk mommy ngah dan daddy ngah yang kaki motor..
jom close up!

IMG_20140830_141127

haaaa comel tak kek figurine pengantin naik KSR konon2.. hehehe.. thanks again kak leen loyangkuih.com kerana merealisasikan impian ummi ilham nak hadiahkan mommy ngah kek comel ni.. ecehhhhh~

20140830_140616

sambil potong kek sambil didendangkan dengan lagu2 dari “JB Buskers”.. ni semua ayu punya arrangement.. dia yang booked segala bagai.. memandangkan budak2 JB Buskers ni dikalangan kawan2 sekolah dia.. tak mengecewakan performance diorang memang best & recommended!

20140830_151116

mak pengantin lelaki yang sporting!

20140830_182126

sebenarnya gambar  ni masa dah selesai majlis.. ummi tak puas hati sebab ilham tidur.. gambar satu family dengan tok ayah semua dia tak ada.. jadi bila dia dah bangun cepat2 ajak bergambar..

20140830_181607
20140830_181619
20140830_181630
20140830_181642
20140830_181711

sila abaikan selipar jepun mama cu yang bersepah atas pelamin tu.. masing2 dah kepenatan.. hehehe

20140830_162550

ummi ilham with perantin..

IMG_20140830_120724

ikut hati kami nak jadi brides maid.. tapi apakan daya masing2 ada tugas.. syok sendiri jek la kejap kat photobooth.. hehehe jadi juga plan kami nak bertemakan kaler “tiffany blue and peach” Winking smile
dress & shawl: zawara

20140830_164241

with makcik2 dan sepupu sepapat..

IMG_20140830_120934

gambar i sempat di snap sebelum ummi dan babah kebizian.. lepas tu ilham pun tak nampak bayang.. main dengan pak ayan..

IMG_20140830_120814

pok teh kepang,tok ayah, pok teh, papa cu & ilham..

IMG_20140830_120836

tambah pulak babah dan pak ayan..

IMG_20140830_121002

3 beradik lelaki yang berkongsi bulan kelahiran yang sama.. yang bestnya.. ayah dan pak long berkongsi tarikh yang sama 10 Oktober cuma tahun berlainan.. pok teh pulak lahir pada 13 Oktober.. kelassssskan tok abah dan tok mok saya punya family planning.. Winking smile

IMG_20140830_121016

sepupu ayah paling rapat.. pok teh kepang dari tg. balai karimun, riau indonesia..

IMG_20140830_121038

mok teh sabar isteri pok teh kepang, tok busu minah dan kak umi.. diorang tengah syok berbual.. tetiba kena ajak bergambar.. hehehe

IMG_20140830_121720

mama cu yang perasan.. nangis air mata darah kalau papa cu tengok.. awak tu dah kahwin oiii jangan berangan.. hehehe

20140830_161001

mak sal yang sentiasa vogue!

20140830_145221

ummi dan mama cu bergambar dengan kak nina.. anak kak nina pun namanya ilham Winking smile

20140830_163732

ummi dan lola..

20140830_164752

berangan betul budak berdua ni kan.. lola dan mak yong.. panggilan ilham dua2 makcik sepupu dia kat atas ni..

20140830_164938

anak2 dara baru nak naik.. sepupu sepapat kami.. mira..lola..ayong..eqa..
antara kawan ummi yang datang dan sempat snap gambar..

20140830_153909

thanks ita and family.. sudi datang jauh2 birthday girl ni kan..

20140830_154921

thanks nazame, epan, wan & family.. geng makan, geng jones, geng jejoh, geng gaduh.. bff ummi ilham..

IMG_20140830_144403

ni pulak geng2 KSR mommy ngah dan daddy ngah.. ramai gila dorang mengiring pengantin.. thanks ye adik2 semua memeriahkan majlis..
alhamdulillah meriah tetamu yang datang bermula dari jam 11 pagi hingga 5pm.. terima kasih sekali lagi bagi pihak keluarga dan pengantin..
terima kasih untuk..
Wedding planner  & andaman >> Senorita Wedding Planner
Catering >> En. Supian & crew
Live Band >> JB Buskers & Karaoke Teman Baru
Kompang >> Kumpulan Kompang Perumahan Iskandar

esoknya.. kami adik beradik menghantar pok teh kepang dan family nak berangkat balik ke tg. balai karimun emlalui terminal puteri harbour, nusajaya..

20140831_161436

IMG_20140831_155830

sempat lagi bergambar sebelum berangkat.. terima kasih sudi datang dari jauh.. jangan serik ye kalau layanan kami tak memuaskan..
sekian entry kahwin2 mommy ngah..
malas nak perap lama2 takut tak keluar langsung macam entry kahwin2 mama cu Smile with tongue out

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!