Frenz

PTP Annual Dinner 2014 | Retro Night @ Persada Johor International Convention Centre

Thursday, November 27, 2014

cerita weekend lepas.
PTP Annual Dinner 2014 yang bertemakan “Retro Night”.
jenuh juga sebenarnya nak memikirkan apa pakaian sesuai untuk mak buyong.
kesian ilham kena tinggal dengan mama cu.
sorry ye sayang, anak tak boleh bawa.
kalau boleh bawa sah2 ummi angkut ilham.

ok jom tengok gambar.
gambar yang cun tu dah tentulah dari DSLR babah.
kalau yang kelabu asap sikit ada 2 3 tu sah2 dari handphone ummi.

10805586_704134992998621_7597550527128877882_n

credit pic: PTP
10363778_710479389030848_1484686447128458226_n

blink2 mata tengok Grand Lucky Draw kan.
dalam hati mudah2an ada rezeki adik baby untuk dapat top 10 grand prizes Smile with tongue out

nak tengok ummi dan babah ilham pakai baju apa?
nahhhhhh..

1491270_963930680301861_7167553345246540195_o

babah, dengan gaya retro casual.
dia punya idea sendiri tu, memang tak sangka juga.
dia nak pakai bow segala.
kalau ikutkan bertuah la dia nak beriya ikut tema Just kidding
ummi pulak pakai jek lah dress polkadot ni.
rasanya ni memang sesuailah dengan perut yang terkedepan tu hehehe.
sebenarnya ni baju pilihan ke 3.
first, dress stripes black and white juga beli kat ashanim dress lab.
lepas ku belek dan ku tenung, macam tak tergamak pulak nak pakai.
second, blouse hitam dan skirt kembang stripes black and white.
beli kat area2 ashanim juga lupa pulak nama kedai, blouse beli kat cala qisya.
third, ni masa malam sabtu ronda2 AEON bukit indah cari kemeja babah, tiba2 mata terpandang.
tapi buat tak tahu jek sebab malas dah ada dua pilihan kat rumah.
sekali tok ayah ilham nak belanja dress ni. hehehe.
buat jual mahal pun dia nak belikan juga.
mak redho jek lah tadah tangan Nyah-Nyah
itu rezeki namanya.
eh panjang pulak cerita baju ummi. ekeke.

1510711_10204781683609578_1943206365942981042_n

nah lagi satu belanja gambar fefeeling baru kahwin.
eh, lupa dalam perut ada adik baby Hot smile
kitorang sampai dalam pukul 6.45pm gitu.
masa tu dah ramai dah staff lain.
jenuh jugalah menunggu pintu buka nak masuk ballroom.
macam nak duduk bersila jek kat situ. ekeke.

10502411_963926726968923_994150702864759455_n

sementara tu dengar le hiburan dari group buskers ni.
buscaria kot tak silap nama group diorang ni.

1653648_963930690301860_7374854490569068383_n

hah. bila geng dah sampai.
kita bergambar dulu kat luar.

10384109_963930896968506_5543596714010693957_n

babah ilham with acu nuar.
adik bongsu babah, alhamdulillah dah nak masuk setahun jadi staff PTP.

9481_963930990301830_5755734226727217467_n

ummi ilham and the gang. (wan zul, kak leen and nazam)
geng makan, geng gaduh. hahaha.

10609510_963932076968388_9106670657025861721_n

hambik. berkumpul satu department.
ni je lah yang sempat dikumpul dari Marine Services Department.

10614278_963930983635164_7277197157366618542_n

babah ilham with ankel nazam and ankel wan.
sebelum ummi snap, siap warning dulu dorang bertiga ni.
perut tu cover sikit. tarik nafas Smile with tongue out
wan tu tak pastilah tengok awek mana lalu ekeke.

10690317_963930730301856_7739687904424911920_n

ummi ilham with kak leen, secretary Marine, calon Best Dress.

988964_963926586968937_609746361934652317_n

tengah2 orang ramai tu memang ada booth untuk instant photo.
ajak babah bergambar.
sekali boleh pulak menyelit kat gambar diorang ni. hehehe.

20141123_191945

mak yong main laga2 perut.
baju sepasang, warna je lain. sekedai gamaknya. kehkehkeh.
ada lagi dua orang sebiji sebijon dengan ummi ilham.
kahkahkah. terus tunjuk babah sambil gelak.

10704196_963932030301726_396123672030457953_n

ni babah adn the gang pulak.
kawan2 satu department.

10731103_963926660302263_7128277405188160934_n
10410860_963926716968924_3157779251925703170_n

gambar2 ni semua babah le yang snap  sebelum makan.
makan sedap tapi kuota tak cukup Smile with tongue out

10353710_963926620302267_2911314714036704894_n

gambar brooch ummi pun dia snap kan. cess.

20141123_212537
20141123_212551

kami duduk semeja dengan officemate ummi.
siapa retis yang datang?
pengacara Adibah Noor, tak ada pulak gambar babah snap.

10801558_963935383634724_6511838905062774342_n

ada Stacy dengan lagu2nya yang rancak dan slow.
eh tak retro pun Alien
dan yang dinanti2kan oleh mereka2 peminat rock.

1468574_963935746968021_2388315841323490479_n

Amy Search.
pheeeeewwiiiittttttt.

1554425_963935630301366_4749409530871208095_n
1456688_963935273634735_3930172536676906257_n
10347402_963935070301422_1821782877921162364_n

babah je la yang rajin ke depan.
ummi? tak kuasalah reramai orang tu.
lagi pun adik kesian adik baby bunyi bising tak selesa duduk dalam.
asyik la mengeras jek. cuak juga sebenarnya tapi buat2 cool Winking smile

next artis, Nita Hamzah dan Fabulous Cat.
tak ada satu gambar pun sebab tak best.
babah tak snap. ummi langsung tak layan kui3.

tunggu punya tunggu Grand Prize Lucky Draw.
tapi tak ada rezeki adik baby mahupun abang ilham.
malas nak tengok kat senarai nama 600 lucky draw lain.
orang ramai sangat, tunggu je lah committee bagi email nanti.
kalau ada rezeki alhamdulillah.
so far setiap tahun tak mengecewakan hehehe.

20141125_161412

door gift this year.
power bank, ummi purple babah orange.

10394622_963935776968018_8417955980507565715_n

sebelum balik sempat bergambar dengan aweks cun ni.
sorang dah jadi isteri orang, sorang lagi bakal2 perantin hujung bulan ni.
eh tetiba nak mengimbau kenangan PTP Annual Dinner 2013 yang tak tertaip entrynya kat blog Smile with tongue out

1002216_10202706784538398_823563308_n
#throwback
PTP Annual Dinner 2013 | Oscar Red Carpet Night

fefeeling retis gitu kan.
okbai!
Thinking smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!