Family's Wedding

Family’s Wedding | Selamat Pengantin Baru Saifullah & Hanis

Monday, December 15, 2014

cerita sabtu.
menghantar rombongan pengantin lelaki sepupu saya. rombongan ke Kukup, Pontian. babah ilham tak dapat join sebab kerja. jadi ummi dan ilham jek la wakil. masa nikah ilham jadi wakil, ummi dan babah kerja hehehe.
kami bertolak dari gelang patah lebih kurang pukul 12pm. sampai sana pukul 1pm. trafik tak berapa memberansangkan. bayang2 hujan bakal turun lebat.

20141213_142259
sebelum hujan, berarak lah kami beramai. comel jek si puteri berturban kan. tak cabut tau. taat pakai turban hehe.
Puteri’s Turban from Kids Ayra Turban in Dusty Pink by Radiusite.
sampai depan rumah pengantin perempuan, dorang baik hati telah menghapuskan sistem tol dan adat silat menyilat. ditakuti tengah2 syok bersilat hujan turun. hehehe. selamat ipul hehe.
tapi depan pintu ada tol kecil.
masuk dalam rumah ada tol paling besar.

20141213_142451
tol mak andam dan kuncu2nya. tak bayar kang kejang kaki pengantin lelaki duk berdiri depan pelamin. Winking smile

20141213_142507
tugas ijal settlekan tol ni. hulur sorang satu angpow kat aweks ni terus diam. hahaha.

20141213_142528
ni aweks2 ni dah dapat angpow tak bebangun pulak. bagi le chance mak andam pulak.  hehehe.

20141213_142537
pengantin pun dah kepanasan hokkay. Smile

20141213_142625
turn mak andam.
minta diskaun sikit boleh? hehehe.

20141213_142804
ok. hulur angpow dah settled. silalah duduk wahai pengantin lelaki.
20141213_142838
20141213_143049

Selamat Pengantin Baru Saifullah dan Hanis.
semoga jodoh berpanjangan hingga ke jannah. semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.

20141213_142943
ilham berkepit dengan mama cu. sebab lepas ni ummi nak berdezup ke Grand Paragon Hotel. ilham ngengada tak nak ikut.
lepas tengok pengantin bersanding kejap, kami bergegas makan takut hujan lebat. tak sempat bergambar dengan pengantin. tak apa tunggu majlis rumah mokde nanti. tu pun kalau ummi available hehehe takut dalam pantang lagi ke kan.
IMG-20141213-WA0029
ni jek gambar yang ada dengan lola masa baru sampai. jadilah kan kenang2an gambar memboyot 32 weeks Winking smile
dress ummi tu dari butik dreamyza, BBU business centre. disarung dengan maternity blouse. pssstttt.. ni la yang dress konon2 nak pakai masa dinner Smile with tongue out

oklah penat membebel, masa untuk melayan anak bujang kesayangan. babai!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!