Me

Pregnancy | Carta Pergerakan Bayi

Thursday, December 04, 2014

jom hari ni kita share pasal "Carta Pergerakan Bayi" pula.
masuk minggu ke 28 (7 bulan), nurse dah suruh buat kiraan pergerakan baby.
mula2 dulu masa ilham blur2 lagi.
nurse kata kira baby gerak dalam 10 kali dan tick pada ruang tu.
bermula jam 9am tu setiap kali gerak tu saya kira dan tick lah kan.
rupanya silap hehehe.


20141127_083242


CARTA PERGERAKAN BAYI

Bermula dari pukul 9.00 pagi kira pergerakan bayi anda sehingga 10 kali pergerakan. Sekiranya anda tidak merasa 10 kali pergerakan hingga 8.00 malam (dalam masa 12 jam) sila pergi hospital DENGAN SEGERA.

rupa2nya 10 kali pergerakan tu bukannya pergerakan yang bertalu2. hehe.
apeeedaaaaaaaa ummi ni.
excited benor nak rasa anak main bola dalam perut. hehe.
bila dah cukup 10 kali.
sila catat jam terakhir pergerakan tu.

pregnancy sekarang ni saya lebih berhati2.
kena sangat2 alert.
kalau rasa baby diam jek cepat2 saya kacau perut. hehe.
siap ada sorang assistant tolong remind ummi.
tiap2 malam bertanya.

“ommi.. baby ada gerak ke?”

“ada doktor ilham syahmi”

dia kata dia nak jadi macam doktor omi.
check baby. hehehe

ok ibu2.
jangan lupa kira gerakan baby anda ye.
babai!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!