Blood Sugar Profile (BSP)

Pregnancy | Fourth Blood Sugar Profile (BSP) & Check Up KKGP

Monday, December 08, 2014

pregnant kali ni sangat rajin nak update pasal BSP kan. hehe.
ni kali keempat untuk BSP 4 kali sehari.
esok first time nak buat BSP 7 kali sehari.
nampak gayanya kena buat sendirilah.
nasib baik tok ayah ilham ada Blood Sugar Test Kit.
jadi tak payah la beli kan hehe.
nanti saya share ye, cara2 nak test sendiri.
ummi ilham yang penakut dah berani, dah siap praktis cucuk tangan sendiri Smile with tongue out
ok jom skodeng result BSP semalam.
sesi pertama jam 8.30am

20141207_083418

resultnya 5.7mmol/L
mmol/L = millimoles per liter
sesi kedua jam 11.30am
 
20141207_113639
resultnya 5.0mmol/L
sesi ketiga jam 5.30pm

20141207_172645
resultnya 4.6mmol/L
dah elok2 turun.
kejap lagi tengok result last session.
terbeliak biji mata mak nyahhhhhhhhhh.
sesi keempat jam 8.30pm

20141207_202818
resultnya 8.0mmol/L
ohhh nak pitam!
kesilapan yang tak disengajakan Nyah-Nyah

20141208_130951
 
result keseluruhan untuk BSP kali keempat 7 Dec 2014:
sesi 1 – 5.7
sesi 2 – 5.0
sesi 3 – 4.6
sesi 4 – 8.0

pagi ni dengan tabahnya menghadap doktor KKGP.
doktor baru, nasib baik tak membebel.
ambil darah lagi. lama2 habis darah i kena sedut Ghost

20141208_130908
baby alhamdulillah ok dan aktif.
yang bestnya,

berat ummi naik 500gm jek.
tak  mencanak berkilogram, sekarang dah 63.5kg.

Hb masih kategori cun melecun 12.4
estimated baby weight 1.8kg
ala tomey2 anak ummi.

estimated due date macam bertambah awal 5 hari.
3 February 2015.
fuhhhhhhhhhh nebesssssss.

20141208_130924

lusa, 10 Dec 2014 sila menabahkan hati untuk SCOG, HSA kali kedua.
lepas tu next weeknya 17 Dec 2014, datang semula KKGP.
beginilah nasib hidup seorang ibu yang berisiko tinggi setiap kali pregnant.
doakan kesihatan dan keselamatan saya dan baby ye kekawan.
TQIA Red lips









You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!