Me

Throwback | Shaklee National Conference 2013/2014 7-9 June 2014 @ Sunway Pyramid Convention Centre

Friday, December 19, 2014

entry perapan selama lebih kurang 6 bulan. kuang3. dengan harapan bonus membiak gamaknya. ekeke. jangan nak berangan kak oi. tak usaha tak membiak.
inilah pengalaman pertama kami ke Shaklee National Conference 2013/2014 yang tak pernah pun saya bayangkan akan berada di sana. hehehe. maklumlah sebelum ni jual Shaklee memain jek. bila betul2 fokus, inilah hasil pertama.
IMG_20140608_110557
kami datang untuk sesi hari kedua.

kami ke sana berempat, tapi mommy ngah dan ilham kami tumpangkan kat rumah bff saya, Kak Tam. nak bawak ilham boleh je, cuma tak nak dia menunggu lama kesian. jadi mommy ngah jaga dia kat rumah.


IMG_20140608_181827
 ummi dan babah berpagi-pagian dan berdua-duan di sini. hehehe. jangan nak over ye. hehehe. inilah PA saya, ke hulu ke hilir ambil barang kat Shaklee JB Branch. kena kerah time cuti, tak pun time baru balik kerja malam. thanks babah. penguat semangat untuk berjaya.
nasib baik tak sesat Smile with tongue outmommy salwa, dhea, nazwa semua dah sampai. kami je yang terkedek2.

10471190_869255023102761_3283740002594116095_n
aktiviti awal2 start program. eh kan main lagi ummi ilham berjoget. ekeke.

10402874_869254949769435_800617861833548463_n
ecehhhhh.. mommy salwa pun tunjuk bakat.

1606992_869255279769402_8881916461750116547_n
10408814_869255199769410_5452386643531168687_n
 masa yang ditunggu2, speech dari CEO Shaklee Corporation, Mr. Roger Barnett.

sesi penyampaian award. walaupun dapat satu je, tapi sangat2 teruja hokkay.

10390450_869255303102733_2381884447016052998_n
alhamdulillah berkat usaha bersama2 anak cucu Shaklee. dapat award “Business Growth”. nasib baik dedi MKB ada tolong snapkan gambar Smile


10407574_869254989769431_7564882451132042127_n
atok dan nenek Shaklee kami yang hebat. kami pun nak berjaya macam mereka.


10494842_869255173102746_5322106866033221482_n
 bersama mommy salwa, nanny hadha, adik beradik Shaklee saya, dhea dan nazwa. masa ni dhea memboyot, sekarang baby dhea dah membesar bagai johan.

yang dinanti juga. performance by Faizal Tahir. nyanyi banyak lagu. tapi yang paling memberi semangat untuk berjaya dalam Shaklee haruslah lagu “Gemuruh”.

IMG-20140608-WA0054
10371501_869255393102724_5609005886158182265_n
masa ni nyanyi lagu “All of Me” wowwww weeeeee.. favourite song ummi dan babah ni. suka sangat2.

10441522_869255353102728_1559768840257299256_n
best gilalah suara FT. hehehe.

10487388_869255403102723_1567037784899116339_n
 tak dapat snap sebelah FT, dapat nampak bayang pun jadilah. babah pun layan. hahaha.

lepas habis program petang tu sebenarnya ada dinner sebelah malam. mula asalnya kami tak nak pergi pun. sekali fikir2 eh pergi jek lah. tapi diam2 jek tau. kitorang pakai baju siang tu, tak mandi kahkahkah.

sementara menunggu malam, sempat berjanji nak jumpa bff ummi ni siapa lagi kalau bukan cik ta. sempat COD vita-lea hokkay. shaklee bisnes yang mudah, anywhere anytime Winking smile

IMG_20140608_223701
 wefie bersama cik ta yang baru habis kelas. hehehe.

IMG-20140608-WA0068
 lagi sekali, melepas rindu. hehehe.

lepas maghrib, kami siap2 standby nak attend dinner.

IMG_20140608_210646
Shaklee 2013/ 2014 “Glitter Nite” Gala Dinner.

walaupun sebenarnya kami tak berapa nak glitter. hapak ado la kehkehkeh.

20140608_202652
dapat semeja dan berkenalan dengan kawan baru dari Kelantan. kak yatie dan husband. peramah orangnya, susur galur Master Hafsah Mardhiah. anak beranak group Jutawan juga. kami share nama anak yang sama “ilham” Winking smile

tak tunggu sampai habis dinner pun. sebab dah lama sangat rasanya meninggalkan ilham. lagi pun jauh malam sangat kang sesat barat nak balik rumah kak tam.

sebelum balik sempat snap2 kat luar.

20140608_224657

20140608_224810

20140608_224604

20140608_224548
tak dapat bergambar dengan orang sebenar, dapat bergambar dengan gambar dia pun jadilah. hehehe.

siap bergambar moh la kita balik. badan dah melengas.

sepanjang ummi dan babah menghadiri program Shaklee, inilah aktiviti budak2 kecil ni. swimming dengan amani, jalan2 KLIA 2 dan makan2.
suka tengok gambar ilham dengan amani ni.

IMG-20140608-WA0016
percubaan iham nak buat peace.
dalam hati amani.

“ek eleh mamat ni, beriya no nak buat peace”

IMG-20140608-WA0014
lepas tu terus amani buat muka “whatever” kat ilham kan. mata ke atas, tangan jek tak kat bahu. hehehe. macam boring jek mukanya tu. hehehe 

lepas tu diorang jalan2 ke KLIA 2.

IMG-20140608-WA0024

IMG-20140608-WA0025

mommy ngah kata ilham bergasak tidur jek. sampai pinjam stroller amani. haisyhhhh penat sangat swimming kot. hehehe. macam2 ye jek kan. 


IMG-20140608-WA0028
orang syok makan awak syok tidur, sampai ternganga mulut.

IMG-20140608-WA0029
si comel amani.

IMG-20140608-WA0030
bujang ummi baru bangun tidur.

IMG-20140608-WA0032
baru terasa lapar agaknya. kesian la hai kena tinggal. next year insya Allah kita naik stage 4 beranak tau. doakan ummi dan babah Winking smile

IMG-20140608-WA0027
thanks kak tam dan andak serta mak mon dan pak zali bagi kami tumpang dua malam kat rumah awak. tolong tengok2kan ilham dan mommy ngah, bawa jalan2 makan2 lagi. masa ni kak tam baru pregnant berapa bulan entah tak ingat. sekarang baby dah keluar dah hehehe. insya Allah panjang umur kami ke sana lagi ye. 

mudah2an saki baki beberapa bulan sebelum habis cycle 2014/2015 ni ada sesuatu rezeki baru menanti. saya nak berjaya macam upline2 saya. insya Allah.

p/s gambar2 yang molek tu macam biasa dari kamera babah, yang gego semacam tu kamera ummi lah. saki baki kamera mommy ngah. hehehe.

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!