Pregnancy

Pregnancy | Saya Pilih Omega Guard Shaklee Untuk Perkembangan Otak Bayi Dalam Kandungan

Tuesday, January 06, 2015

oleh kerana ada berkali2 muncul keyword “neurogain” dalam rekod pencarian di blog saya.
jadi saya terdetik nak share makanan untuk perkembangan otak bayi bagi pregnancy kali ni.

ye, sebelum mengenali shaklee, saya memang mencuba produk neurogain. masa pregnantkan ilham dulu. bila dah kenal dengan produk hot lagi laris shaklee “omega guard” saya memang tak ambil neurogain dah. lepas berpantang melahirkan ilham sehingga kini, pregnancy kali ni saya konsisten dengan omega guard shaklee je. saya ambil 2 biji setiap hari sebelum tidur.

omega-guard

antara kandungan Shaklee Omega Guard:

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak omega 3 daripada ikan laut dalam. DHA dan EPA perlu diperoleh melalui pemakanan dan berkesan dalam mengurangkan keradangan serta menyokong fungsi sistem saraf dan mata.

Shaklee OmegaGuard ialah suplemen pemakanan yang mengandungi minyak ikan. Satu sajian OmegaGuardmembekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

[credit info: Shaklee Malaysia]

khasiat omega guard pada bayi:

- membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
- membantu perkembangan memori janin
- DHA yang terkandung dalam omega guard merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina janin.


khasiat omega guard pada ibu hamil:


- mengawal tahap kolestrol dalam badan 
- membantu mengawal berat badan berlebihan secara semulajadi 
- sistem imun tubuh berada dalam keadaan baik, ibu jarang dijangkiti penyakit demam dan selsema

cubalah mana tahu serasi dengan uolls. kita ikhtiar je. selebihnya serahkan pada Allah. pemakanan ibu sepanjang hamil tu penting untuk kesihatan otak dan organ dalaman bayi. bila dah lahir nanti lain pula ceritanya kan. itu dah jadi tanggungjawab lain pula untuk terus menerus mendidik bayi tu.

ok, itu saja sharing pagi ni.

nak cari omega guard yang paling berkesan seantero dunia? 
 
jom contact saya,

hernee | nazir
sms/ whatsapp | 012-7669877

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!