Ilham Learning Phase

Abang Ilham Dan Koleksi Puzzlenya

Wednesday, May 20, 2015

ilham memang suka sangat2 main puzzle.
tak pastilah dah berapa banyak set puzzle kepunyaan ilham.
ada juga yang dah selamat duduk dalam tong sampah.

pernah dulu belikan first puzzle tapi dia tak layan pun.
dalam hati berkata, ilham ni tak minat ke main puzzle.
lama2 eh dia pula asyik request nak puzzle.
setakat ni semua puzzle dia boleh selesaikan dalam beberapa minit jek.
even puzzle tu baru beli, sekejap jek settled.

20150510_010232

koleksi puzzle yang ke berapa entah.
babah belikan reward untuk dia.
suka gila dapat puzzle mickey mouse and friends ni.

20150510_010251

dia duduk diam2 tahu2 dah siap je puzzle.

20150510_010337

babah belikan 2, satu lagi puzzle animal.
ada lion, elephant and tiger.

20150510_010359

ini dia peminat tegar puzzle.
dia ingat pesan ummi, kalau nak buat.. buat sampai siap.
bila ummi panggil dia yang tengah buat puzzle, dia akan jawab.

”saya nak buat puzzle lah ummi, saya nak buat sampai siap”

“ok2.. awak buat sampai siap ye”

layannnn hehehe.
dia kalau dah menghadap puzzle tekun gila.

ni latest collection.

20150516_094123

20150516_094129

animal’s puzzle lagi, babah belikan di daiso minggu lepas.
amboi excited dia buat bila sampai rumah.
sanggup tidur lambat nak siapkan puzzle.
pesan ummi babah, dah buat simpan elok2.
jaga jangan sampai hilang.
nanti hilang awak juga yang sedih.

ok next projek ummi dan ilham akan dikongsi next entry.
”projek reward chart”
ummi mampu buat part time homeschooling je untuk ilham buat masa ni.
slow2 kita belajar ye.
tak apalah.. slowly but surely!

:)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!