Breastfeeding Info

Breastfeeding | SGM May–“Fit Mommy Healthy Baby” @ Hutan Bandar MPJBT, Mutiara Rini

Monday, May 25, 2015

IMG-20150523-WA0026

cerita sabtu lepas, Support Group Meeting Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru yang bertemakan “Fit Mommy Healthy Baby”.
plan asal buat petang tapi terpaksa di awalkan ke sebelah pagi.
kajian cuaca kata petang hujan, tapi kuasa Allah pagi pun hujan gerimis juga.

kami 4 beranak sampai agak lewat.
tapi diorang tak mula lagi pun.
untuk pot luck, ummi bawa “ropa”.
cerita pasal ropa yang sedap ni next entry.

jom kita beraerobik yok!

IMG-20150523-WA0051

the instructor.. puan presiden kelab, kak noorul.

IMG-20150523-WA0016

20150523_094647

IMG-20150523-WA0030

IMG-20150523-WA0060

IMG-20150523-WA0025

IMG-20150523-WA0023
let the pictures do the talking! hahahaha.

program kami memang meriah dengan anak2.
lagi satu meriah dengan makanan ngeh3.
semangat semua beraerobikkan.
ada yang memang selim ada yang dah mok2 (ummi ilham le tu)

jom skodeng ummi ilham beraerobik.

IMG-20150523-WA0035

eceeeewahhhh.
kemain mengepak lagi dia ya  ahahaha.
lama tu terperap sport shoes tu, akhirnya berfungsi semula.
dah lama tak exercise ni hoiii.
adik syamil exercise sekalilah nampaknya.
redho je layan kerenah ummi.
mula2 dia agak tertoleh kiri kanan.
heiiiiii apa buang tebiat ummi ni agaknya.

IMG-20150523-WA0046

haaaaa, dia.. suka kena gendong sambil aerobik.
sambil gendong pun boleh senam ok, no excuse! ;)
sempat auntie shira snap gambar syamil nak suruh keluarkan lesung pipit.
babah handle abang ilham, main bola kat padang.
basikal dia pun babah bawa sekali.

sebenarnya ada 2 contest, peserta aerobik paling sporting & selfie/ wefie before SGM.
masa aerobik tu tak ingat pula part peserta paling sporting.
selfie/ wefie tu ada juga niat nak join.
tapi rupanya tak sempat pula send pada instructor hahaha.

IMG-20150523-WA0045

IMG-20150523-WA0020

ok, ini dia pemenang “peserta aerobik paling sporting” kak linda yang sayang lemak2nya :p

IMG-20150523-WA0022

IMG-20150523-WA0056

pemenang wefie.. as dan anak2.. gigih join walau 3 daripada 4 orang anak2 tu demam.

IMG-20150523-WA0037

lepas aerobik yok kita makan.. opssssss.
sebelum makan kak noorul bagi info pasal kalori2 makanan.
adoiiii rasa tak tertelan pula hahaha.
tapi dah lapar bedal jek lah nanti cover balik exercise ekeke,
eh apa hal ummi ilham buat muka gitu tu. aiyok.
ohhhh baru ingat masa tu ejek shira nak snap hahaha.

jom skodeng gambar2 selfie/wefie ummi ilham yang tak sempat dihantar ke instructor.
tenung betul2 agak2 mana satu boleh menang hahaha.

20150523_094744

20150523_094831

IMG-20150523-WA0024

IMG-20150523-WA0029

IMG-20150523-WA0027

tak ada rezeki kita dik nak menang.
sampai tertidur2 adik layan ummi.
sorry la kalau ada bau2 kurang menyenangkan hahaha.
lepas makan kami bergegas balik,
lagipun cuaca tak mengizinkan.

20150523_110218

thanks babah sudi layan bawa ummi dan anak2.

20150523_111515

balik je sampai rumah, abang ilham kena kerah basuh basikal.
kesian dina jadi mangsa tertonggeng naik basikal ni.

lepas kami bersiap2 ke kenduri jiran belakang rumah.
makan tengahari free kita hari sabtu.
tapi petang still kena ke dapur ye ummi.

20150523_115948

20150523_120008

senang hati adik duduk dalam ring sling.
senang ummi nak pergi kenduri hehehehe.
itu je cerita aerobik SGM walau ada cerita lain menyelit hehehe.

so next SGM jun dan majlis iftar.
jumpa lagi!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!