Family

Mak Wee’s 1st Birthday Bash @ The Ledang Urban Retreat Nusajaya

Sunday, August 02, 2015

cerita 1 mei yang lepas cuti labour day. 1st birthday bash puteri zulaikha aka mak wee panggilan ilham. lokasi event di The Ledang Urban Retreat, Nusajaya. babah ilham tiada dilokasi kejadian sebab ada job kat senggarang. dia balik kampung sorang2. jadi ummi je uruskan anak2. oleh kerana babah tak ada jadi dia cari pengganti photographer.

petang tu ilham dan mama cu berenang sakan kat swimming pool. ummi tak kuasalah nak ikut sebab kat rumah ada tetamu. meroti la apa lagi buat minum petang tetamu2 dari seberang.

lepas maghrib kami bersiap2 ke sana. saya 3 beranak dan ulis and family satu kereta. cik anda jadi mangsa tolong pangku syamil.

DSC_3056
DSC_3022
DSC_3025
DSC_3027
DSC_3033
birthday party bertemakan “princess cinderella” untuk putri zulaikha

DSC_3078
organizer birthday party:

DSC_3068

candy buffet

DSC_3069
kek comel sungguh. sayang nak makan.

DSC_3080
air mineral ni pun sangat comel, sayang nak minum hahaha.

DSC_3045
keep calm and party like a princess ;)

DSC_3047
goodies bag untuk tetamu..

DSC_3037

untuk tetamu dewasa..

DSC_3050
untuk tetamu kanak2..

DSC_3035

DSC_3038
DSC_3060
DSC_3178
DSC_3180

overall makanan yang disediakan oleh pihak the ledang sangat sedap..dappp..dappp.
lagi2 bbq lamb..ohsem! ;) (almaklumlah ummi ilham kan penggemar kambing hehehe)

DSC_3132
ummi sempat tulis birthday wishes untuk mak wee.

bila tetamu semua dah sampai, dimulakan dengan bacaan doa oleh pok teh dari seberang.
next.. jom potong kek!

DSC_3218

DSC_3219

tok ayah, mak wee dan nenek. beriya mak wee tu dah cun2 pakai dress sekali kasut tak pakai hahaha.

DSC_3258
tok ayah’s princesses dan tambahan sorang cucu hero hehehe.

DSC_3262

mommy ngah, daddy ngah, MIL dan SIL mommy ngah. makcik memang sporting! :)

antara family yang hadir.

DSC_3284

pak anjang and family.

DSC_3286
mok de and family

DSC_3307
mak cu and family.. ulis and family.

DSC_3311
family papa cu.

DSC_3317
anak2 mok de.

DSC_3325
tok cik man anda family.. wan anda family.

DSC_3329
pok teh and family. tengah sembang2 denganpak anjang.

DSC_3163
mok teh sabar, cik munah dan mak ngah milah.

DSC_3166
pak ngah suratman, pakcik cc dan kawan tok ayah siapa entah nama dia hehehe.

DSC_3205
family nenek dari terengganu.
thanks all for coming.

DSC_3315
budak kecik ni, bila ada pak ayan barulah nak makan.
itu pun berpaksa sebab dah excited nak main2 berkejar2 dengan pak ayan.

DSC_3263
si cenonit sorang lagi memang le tak berlepas dengan ummi.
senang ummi gendong sampai adik tertidur hehe.

DSC_3330
mak aca dan pak qoyyim.

sebelum bersurai meh kita posing ramai2.

DSC_3361
DSC_3364
DSC_3369

hiruk pikuk haru biru hahaha.

DSC_3399
DSC_3403
cucu cicit tok abah dan tok mok.
(Al-fatihah untuk Allahyarham Hj. Yahya bin Omar dan Allahyarhamah Hjh Zaliha binti Hj. Abd. Ghani)

DSC_3414
our happy family. sodih tak cukup sorang. babah tak ada. syamil tu redho jek tak tahu apa2 hehehe.

DSC_3436
tok ayah’s sibling. (pok teh, mak andak, mak cu, tok ayah, mok de dan mak anjang) kurang 2 orang makcik nun di putrajaya dan pak long di muo.

DSC_3458
photobomb by ummi ilham hahahaha. diorang bajet dah cun sangatlah gambar tu kan.
sekali kami dua beranak menyelit kat belakang.

DSC_3304

thanks to the photographers encik khairul dan sorang lagi kawannya tak-tahu-nama. harap tak serik melayan kerenah family tok ayah ilham hehehe.

overall, makanan semua memang superb! sedap semuanya. lokasi majlis pun sangat2 privacy. cuma masa duk membakar bbq kat luar tu, kenapalah dibuka pintunya. jenuh kami nak menyedut asap dalam bilik yang ber air cond. hehehe. lagi satu jangan le cepat sangat kemas makanan dan tutup lampu hehehe. kami belum masuk kereta lagi dan mak ngah milah tergolek tepi tangga sebab gelap hahaha. untuk orgnaizer birthday party ni, memang terbaiklah kakak. goodies bag pun best. apa lagi candy buffetnya. nenek kata ni organizer birthday anak erra fazira sebab temanya pun ambil tema yang sama.

siap juga entry yang diperap selama 3 bulan ni ye hahahaha.

ok next kita plan untuk majlis aqiqah syamil dan 4th birthday bash abang ilham yok!

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!