Cuti2

#throwback | Cuti2 @ Kg. Salang Pulau Tioman - Part 2

Tuesday, May 26, 2015

sambungan entry part 1.

esoknya.. hari terakhir di pulau tioman.
IMG_20130605_085846

pagi2 dorang dah terjun laut hoiiii. ilham pun syok tidur lagi. babah subuh2 dah bangun pergi snap gambar sunrise.

lepas layan dorang mandi manda, kami pergi breakfast kat nun belah kanan kg. salang tak ingat pula apa nama kedainya.
IMG_20130605_102516
IMG_20130607_110326
eh pelik mana sandal ilham tu tercicir hahaha. nak jadi mr. cinderella agaknya. hahaha.

lepas makan hirup udara pantai lagi. selagi tak balik. nak datang lagi tak tahu bila kan. jadi kita enjoy puas2.
IMG_20130607_110355
nak berdukung je kerjanya.
IMG_20130607_110758
IMG_20130607_110840
IMG_20130607_110915
geram jek tengok air laut tu kan. macam nak kuak lentang. eh beriya macam terer berenang. hahaha.
IMG_20130607_111010
sementara ummi mengemasbeg nak balik, budak kecil ni sambung tidur. hamboi3. beriya macam dia yang berenang sakan kan.

dah nak balik tu adoiii rasa memang tak nak balik. rasa nak jadi orang pulau lah ehhh. poyo.
IMG_20130607_111308
haaaa bru ada gambar mami ngah. ni dah siap2 nak check out.
IMG_20130607_111407
budak muka ngantok, nek teh tukang dukung. boleh tahan jauh tu nak berjalan ke jeti.
IMG_20130607_111452
last but not least.. papa cu nak berposing kat sini.
IMG_20130607_111545
suka tengok deko2 simple yang menarik kat restoran salang sayang ni.
IMG_20130607_141405
budak2 ni staff salang sayang. tak tahulah ujud lagi tak kat sana. pokteh panggil dia atan marley sebab ikut style bob marley hahaha.
IMG_20130607_141544
IMG_20130607_141633
thank you.. see you again.. eh poyo pulak gambar makcik ni.
IMG_20130607_142208
sementara menunggu feri, sempat ronda salang indah cari souvenir untuk officemate dan family.
IMG_20130607_141816
IMG_20130607_142015
IMG_20130607_142054
IMG_20130607_142136
lepas tu kami berkampung kat pondok ni sambil tunggu feri.
IMG_20130607_142245
IMG_20130607_142320
time to say goodbye to kg. salang. panjang umur jumpa lagi.
IMG_20130607_142401
IMG_20130607_142455
posing2 kat jeti.
IMG_20130607_142627
IMG_20130607_142657
budak kuat berangan ni. tunggu dalam beberapa minit feri pun sampai.
IMG_20130607_143044
IMG_20130607_143147
masing2 muka penat tapi enjoy holiday trip ke pulau tioman. hmmm bilalah nak datang lagi. plan nak bercuti lepas raya. babah kata tunggu adik syamil besar sikit. tak sabar dah ni. rasa dah lama tak bercuti2 malaysia.
jom layan gambar2 yang sempat saya snap sebelum balik.
IMG_20130607_103051
IMG_20130607_103159
IMG_20130607_103250
IMG_20130607_103633
IMG_20130607_103719
IMG_20130607_103803
IMG_20130607_103934
IMG_20130607_104015
IMG_20130607_104104
IMG_20130607_104201
IMG_20130607_104304
IMG_20130607_104445
babai tioman yang mendamaikan. jom survey pakej percutian ke pulau rawa, mersing. nampak cantik yang amat pantai kat sana. jom babah! ;)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!