BFF Ummi Ilham

Ramadhan 2015 - Day 9 Majlis Iftar Amal Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru 2015

Tuesday, June 30, 2015

20150626_195701

kami berbuka puasa di sini jumaat lepas. (kami = ummi, ilham & syamil) babah tak dapat join sebab kerja day shift. jadi ummi dibantu dan ditemani oleh 2 orang dayang, mama cu dan ola :) bali kerja pukul 5pm bergegas balik ke rumah, siap2 baru ambil anak2. kami sampai ngam2 waktu berbuka. maka terlepaslah program2 tazkirah ramadhan dan penyampaian sumbangan kepada badan2 kebajikan terpilih.

20150626_205502

lokasi majlis di Restoran Asam Pedas & BBQ, Taman Universiti berhadapan dengan pejabat Al-Ikhsan. lokasi memang nice!  santai2 gitu.

jom tengok sekeliling restoran :)

20150626_201540

20150626_201024

20150626_191850

20150626_201547

20150626_201551

20150626_191937

ini pondok kami. ada 3 family. family saya, family dr. hairin dan family fiza. yeay! suka.. dapat jumpa kakak zara.

20150626_192103

sampai2 syamil nyenyak tidur.

20150626_191830

ini menu kami, asam pedas ikan merah, sotong goreng tepung, kailan goreng tak ingat ada ikan masin ke tak, ikan sweet sour, ayam goreng, apa lagi hujung sana tak ingat pulak :p

20150626_192045

20150626_192050

memang meriah atas meja. asam pedas memang tip top. rasa nak datang lagi lah nanti pekena asam pedas. dah namanya restoran asam pedas mestilah asam pedas kena power ye tak.

20150626_194613

dayang2 saya menjamu selera. hehehe.

20150626_194632

mommy fiza pun tengah menjamu selera tapi kena paksa bergambar hehehe.

20150626_200354

goodies bag yang comel. tapi sedih saya tak dapat sebab sampai lambat katanya :(

20150626_201207

anak2 sedang menunggu keputusan pertandingan mewarna. ilham tak sempat join ummi sampai lambat.

20150626_202428

ini pula sesi memberi air vitagen kepada budak2 mahu pun mak bapak budak hehe.

ummi ilham duk merayau mencari sahabat2 nak bergambar sama2 :)

20150626_201114

kak jeni.. pengarah projek. syabbas bete! well done!

20150626_195003

cik jah (pengasas kad imbas khadijah dan geng suka mengaji) dan syikin.

20150626_195327

nurul UTM, kak syikin n shira.

20150626_195346

tambah diri sendiri dan kak noorul dan aisyah.

20150626_202120

imah dan anak2, ila dan dina, ummi dan syamil. terboria tudung aidijuma dengan imah pulak hehehe.

20150626_204416(0)

nad, kak jeni, wawa, kak tie, ummi dan ilham.

20150626_203939

ummi ilham, dr. hairin, yus, effa dan fiza.

20150626_203840

dengan mama effa.

20150626_202216

dengan mama yus dan abang hayyan. hayyan macam tak puas hati je dengan syamil kan hehe.

20150626_204537

dengan kak haya pulak.

20150626_204638

dengan kak leen. semua orang saya cari. tak pastilah ada tak yang tercicir.

20150626_200329

syamil bermanja2 dengan mommy fiza. muaz tak ikut tak dapat jumpa budak kuat tu.

20150626_200455

20150626_200456

anak dara ummi ni pandai bergaya.

20150626_200543

kakak zara asyik panggil syamil muaz..hehe ingat kat adik dia la tu. syamil pun adik kakak zara juga tau.

20150626_202643

abang ilham kali ni peramah tamah pulak dengan kawan2. kalau tak berkepit je dengan ummi.

20150626_202841

ola tukang pegang syamil aka my bibik hahaha.

20150626_204447

ni budak kepoh ni. zara ajak dia bergambar dia tak nak. saya malu kata dia. adik zara tu adik awak lah abang ilham oiii. buat apa nak malu.

20150626_204136

20150626_204140

adik syamil steady jek sepanjang majlis. tak meragam. good boy!

20150626_194738

20150626_194828

last but not least kakak zara posing ‘peace’. kan main lagi dia. sejak dah jadi kakak dia dah tak sombong lah dengan ummi hehehe.

keseluruhan program memang meriah. meriah dengan suara mak2 anak2. tahniah untuk AJK MIA 2015. sila tepuk bahu sendiri ye. next program, sambutan hari raya. tak sabar pulak rasanya hehehe.

apa pun restoran asam pedas & bbq best.. recommended! macam nak ajak tok ayah buka kat sini lah. hehehe.

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!