Family

Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Dengan Family Ummi Ilham - Part 2

Wednesday, July 29, 2015

sambungan entry raya..
kunjungan ke rumah pertama.. rumah tok busu..

Beraya Di Rumah Tok Busu
20150717_111625
sampai2 je parking syamil atas sofa dulu sebab tengah syok sangat tidur.


GAS_0196
tok ayah pun sempat melentok..baru satu rumah beraya. hahaha.
GAS_0200
papa cu berbual dengan tok busu hashim.
GAS_0201
ni tok busu minah. adik kepada allahyarham tok abah saya.
the one and only nenek sedara yang ada.

sementara ilham syamil tidur ummi sempatlah menjamah juadah raya tok busu.
tak sah kalau tak makan masakan tok busu dan mak yati.
teringat2 pulak sambal paru goreng yang sedap tu.
GAS_0203
GAS_0208
sekali dah bangun daaa budak kecik ni. nenek tolong jaga kejap ye.
GAS_0206
pak lang yus. anak tok busu kawan sepermainan dulu2 hahaha.
tak dapat jumpa mak sal sebab tahun ni turn dia beraya di mersing.
GAS_0214
sempatlah kami bergambar beramai2 buat2 kenangan.
mana tahu tak berjumpa lagi syawal tahun depan.
GAS_0224
sebelum kami balik dan beraya ke rumah mak anjang, sempatlah jumpa rombongan anak2 mok de.
biasanya kami bersaing ramai2 tahun ni kami dah terjalan dulu pulak hehe.


1
nampak.. dia berangan bujang kat luar sesorang hahaha.
ok dah jangan tenung lama2 nanti jatuh chenta kali ke 100 kat babah ilham ngeh3.

ok next rumah..

Beraya Di Rumah Mak Anjang
memang inilah route nya.
lepas rumah tok busu mesti rumah mak anjang.
kat rumah mak anjang melantak buah pulasan dan kuih raya je sebab perut dah penuh.
tak mampu dah nak makan ketupat segala. beriya sangat makan kat rumah tok busu.
lepas makan lepak2 sambil berbual sambil menunggu kaum2 adam balik dari solat jumaat.
GAS_0226
syamil sebelum tertidur.
GAS_0227
mak wee pun sebelum tidur kepenatan.
GAS_0229
GAS_0230
syok berbual sambil makan kuih raya.

GAS_0232
pak aid dan pak aib yang rajin meriba syamil.
GAS_0233
mak wee srruender. ilham dan syamil pun dah tergolek tidur.

GAS_0234
GAS_0235
sembang2 orang lelaki kat beranda.
GAS_0239
GAS_0247
GAS_0250
gambar2 raya secara formal. hehehe.
20150717_141113
20150717_141313
ummi ilham pun nak posing sesorang juga hehehe.
floral jubah dan maggie shawl size XL by cala qisya.

next rumah.

Beraya Di Rumah Mok De
kat rumah mok de kebetulan tok cik man abang tok busu pun sampai.
jadi bertambah riuh rendah lah rumah mokde.
hari hujan tak sempat suruh babah keluarkan kamera dia.
jadi gunalah kamera henpon je.
20150717_151838
20150717_151843
sempat menjamah daging kambing masak kurma.
yummeh.. well i kan peminat tegar kambing  hehehe.

next.. balik rumah sebab dah kepenatan.
pung pang pung pang baru 3 rumah je kot beraya.
tapi penat macam hapa.
GAS_0255
sampai rumah kita togelkan si kecik ni.
kesian dia kepanasan.
terpaksa redho pakai baju melayu complete kain samping dri pagi bawa ke petang.
syamil is redho hahahaha.
syamil buat aksi percubaan mensabotaj tudung ummi hahaha.

petang tu kami terbongkang tidur.
dalam pukul 4 lebih tetamu pertama menjengah rumah.
20150717_173157
cuba teka siapa? hahaha
tengok gigi agak2 boleh teka tak?
hahahaha. mak2 buat perangai.
20150717_173236
dialah BFF ummi ilham.
dulu blogger tegar gak tapi sekarang dah pencen.
blog dia pun dah kena hack hahahaha.

IMG-20150717-WA0007
IMG-20150717-WA0012
memacam riuh rendah rumah dengan insiden kepala qal terselit kat kerusi lah.
hahahaha. bila dah reramai gitulah macam2 hal anak2 ni.
20150717_201838
malam kami sambung beraya ke rumah mak andak pulak.
”ok ummi.. adik dah siap. jom kita beraya”
adik pakai baju melayu pertama abang ilham.
recycle.. recycle.. jimat belanja! ;)

Beraya Di Rumah Mak Andak
sambung raya lagi weh.
selagi sempat jom kita beraya.
esok babah dah kerja raya kedua kita akan terperuk 3 beranak kat rumah.
jadi gunakanlah masa yang ada ni ye anak2.
20150717_232507
20150717_232521
lepas kekenyangan makan nasi lauk asam pedas ikan merah ke ikan unga lupa pulak.
sayur kacang berudang besar2, marilah kita makan kuih raya pulak.
20150717_232349
meh wefie anak beranak.
suka adik kan berkepit je dengan ummi.
20150717_232641
wefie dengan abang ilham pulak.
20150717_232657
syamil tengah diagah nenek.
entah apa la tu mengekek2 lawak sangat agaknya.

pukul 11 lebih kot baru kami bergerak balik dari kangkar pulai ke gelang patah.
memang penatlah beraya ni tapi seronokkan setahun sekali jek kot.

ok sambung entry raya dengan sesi beraya dengan family babah ilham pulak.
stay tuned!
;)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!