Colleagues

Aidilfitri 2015 | Potluck Raya Marine Services Department

Friday, July 31, 2015

hari yang dinanti dah tiba hehehe. marilah kita berpotluck raya di office.
masing2 dah dapat menu masing2 supaya tak tersama la kan.
yang mak2 haruslah diberikan menu berat2 sikit.
yang bujang2 kita bagi la menu yang ringan2 jek baru adil hehe.
1438318357242
sempat jek berwefie kat parking lot kan. hmmm..

sampai office meh kita merewang susun makanan.
20150731_090124
sebelum tu kita berposinglah dulu.

ok jom skodeng apa menu2 yang kami bawa.
20150731_090100
rendang daging gelang patah air tangan ummi ilham.
20150731_090201
sambal paru by kak raja.
20150731_090214
kuah kacang by kak raja.
20150731_090227
serunding daging kak leen
20150731_090241
sambal goreng skyloft by kak leen.
20150731_090257
ayam masak merah parit usop by kak intan.
20150731_090310
burasak suhana bawa. kalaulah ada asam rebus ikan parang.
fuhhhhh memang mantop. makanan tradisi orang bugis.
20150731_090325
lemang nazam beli sponsored by capt. akashah dan separuh lagi en. razak.
20150731_090343
kuah lodeh hai mak lodeh.. lodeh anak pak adnan by husna.
20150731_090359
nasi impit kelate by wan zul.
20150731_112245
pie tee by kak su wife capt. haji shaharudin.
20150731_112301
versi simbah sos.
20150731_113058
talam ubi sponsored by capt. nazer. saya tukang order dengan kak linda.
20150731_113102
one more, talam keladi sponsored by capt. nazer.
20150731_090443
fruit punch by nazam. sedap!
20150731_091955
buah tembikai by yap. yap kata dia tanam belakang rumah.
baguskan yap ni. ikut saranan pak menteri yang sekampung dengan dia tu.
alahhhh orang benut tu.. opssssssss hehehe.
20150731_090033
kuih raya sorang sikit bawa.
20150731_112418
oleh kerana kuih raya kat rumah kami tak banyak.
maka ini jek lah yang saya bawa hahahaha.
20150731_092053
husna kena dera potong buah tembikai. yang sebelah tu sibuk jek nak test. huh.
20150731_092833
sementara menunggu jam 11am,
saya volunteer mengupas buah jambu batu benut 3 yang yap tanam. (tanamlah sangat!)
tak pasti kenapa muka tu poyo sangat hahahaha.
20150731_090026
20150731_112502
berkeroncong perut tunggu pukul 11am. bau makanan menusuk ke setiap penjuru lubang hidung. haha.
20150731_112132
ok semua dah mula turun dan memenuhi meja. hehehe.
20150731_112140
20150731_112152
menunggu capt. haji baca doa sebelum menyerbu makanan.
20150731_112511
20150731_112748
20150731_113112
sibuk snap sana sini, saya juga yang tak makan kang.
AjD2xChUCiHtQIE1QtEOjpSMcUGgbxH91QZYA0Mw84TY
wefie ramai2. gambar dari kamera capt.akashah.
20150731_113153
ini pinggan ummi ilham untuk first round dan mungkin akan berround2 lagi. hehehe. semua saya test.
burppp.. alhamdulillah kenyang perut suka hati.
ehhhh lepas makan bukan ke boss kata boleh balik kan tadi?
kata hari raya hehehe. suka ko jek kan hernee.

oh sebelum terlupa pinggan dan cawan polisterin di sponsor oleh eng. satu nama lagi x sebut. faiz.. bawa kuih raya je yang surprise katanya.
AiJ6I4s4FqeY3NNtmjM5WQKffNswsqe95_GsB9hEXSET
ini gambar curi. tengah syok2 makan sekali mommy ngah call pulak. hehehe.
sangat kenyang hari ini. alhamdulillah rezeki.
next year kita berpotluck lagi ye.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

disebalik tabir rendang daging ummi ilham.
1438317395287
ini je yang termampu.
rendang daging resepi arwah mak turun temurun ke anak.
sebenarnya dulu saya tak berapa suka sangat rendang.
tak tahulah kenapa. bila mak dah tak ada kena lah ceduk balik resepi dia kan.
kang tak reti buat rendang terus lagi malu kot mak mertua suruh buat rendang hahaha.

balik kerja, lepak2 layan syamil lepas tu terus masak untuk dinner.
dah siap, terus pulak mengerjakan daging.
3 kg daging batang pinang yang babah beli kat kipmart.
nasib baiklah syamil bagi kerjasama baringkan kat tilam sambil main dengan abang.
pukul 9pm menjerang atas dapur sampai la dekat pukul 12am juga kot.
siaplah rendang daging ummi ilham ni.
harap2 memuaskan hati kawan2 lah ye.
mintak halal apa terkurang ke terlebih.
dapat juga babah ilham bawa bekal pergi kerja.

esok dan lusa banyak program2 makan free.
bersedialah mengosongkan perut ye.
nampak gayanya ummi dan anak2 jek lah yang pergi sebab babah kerja.
no problemo. berdezup kami sampai hehehe.

ok bai!
;)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!