Family In Law

Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Dengan Family Babah Ilham – Part 1

Wednesday, August 12, 2015

sebelum hari raya tamat, baiklah kita settlekan cerita raya kami ye.
raya ke 4 baru berkesempatan balik beraya ke parit jabar, senggarang, batu pahat.
almaklumlah babah ilham kerja hari raya kedua dan ketiga.
baju2 semua dah siap dikemas. ummi babah satu beg.
abang ilham dan adik syamil satu beg. konfiden dan konfem!
sebelum balik kita bergambar dulu ye.

20150720_111801
hensem tak boifren kecil ummi?

20150720_111820
muka redho dalam keterpaksaan. ummi paksa pakai spec abang.
terkebil2 je dia bila buka spec hitam tu. hehehe. sorry dik.

20150720_112213
nampak  beriyakan bergambar 4 beranak.
ye memang beriya sampai ummi lupa buat spot check kali terakhir.

20150720_113409
sekejap jek lah berjaga dalam kereta.

20150720_113715

minit2 seterusnya selamat dibuai mimpi. sampailah tiba rumah atok tipah.
sampai sana masih tak perasan lagi ada benda penting tertinggal.
dah petang bila ummi nak mandikan anak2, mula mencari beg baju diorang.
sekali beg baju tertinggal daaaaaaa.
grrrrrr.. babahhhhhhhhhhhhhhhh!!!
aduhai.. selalunya ummi mesti check dalam bonet.
kenapa entah terlupa pulak nak check hari tu.
hmmmmmm..

fikir punya fikir.
call mommy ngah yang kebetulan masih tak balik parit raja.
rescue 911..hehehehe.. mintak tolong hantarkan beg tu.

IMG-20150720-WA0015
sementara tunggu beg, budak debot ni berkemban jek lah.
kesian la hai. nasib baiklah cuaca panas.
nasib baik juga beg diapers asing2 kalau tak lagi haru.

11218887_1096580007038857_7901170446672955452_n

lepas maghrib mommy ngah pun sampai sambil jinjit beg ni.
fuhhhhh lega hati. kalau tak babah la kena kerah balik gelang patah ambil beg ni. hehehe.
moral of the story.. jangan gelabah2.. relax.. sebelum keluar rumah make sure check semua barang.
nasib baiklah kampung babah kat batu pahat je.
kalau kat utara ke, haruslah shopping baju baru hahahaha.

ok.. to be continued!
Hot smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!