Colleagues

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 1

Thursday, August 06, 2015

bersambung lagi.
pagi2 dah bersiap sedia nak ke Hin Lee (Zhuhai) Shipyard. janjinya pukul 8am tunggu kat lobby.

20150709_075708

sebelum turun, meh kita selfie ekekeke. jangan cakap hakak tak payung. ngeh3.

20150709_081950

kami memulakan perjalanan ke Doumen Qu selama lebih kurang 1 jam ke sana.

20150709_082031

dapatlah cuci2 mata tengok kiri kanan bangunan melangit2.

20150709_082333

kami ke sana berenam termasuk mr.ken tuan director of hin lee (zhuhai) shipyard.

20150709_083054

20150709_083151

sempat lagi tu suruh nazam snapkan gambar kan hehe.

20150709_083913

masuk ke kawasan ni, kiri kanan semuanya kawasan air bertakung. macamana ek nak explain. macam kolam lah. diorang punya hasil pendapatan memelihara ikan. jalan depan sikit tup2 nampak diorang buka gerai jual ikan fresh.

20150709_083950_HDR

dekat kawasan perumahan pun, tup2 sebelah ada kolam.

20150709_084042_HDR

rasa macam nak turun kejap main2 kat tepi kolam tu hahaha.
yang paling saya suka tengok dorang tanam sayur2an kat tepi2 kolam dan tepi2 rumah tu.
wahhhh bestkan hari2 makan sayur2 fresh. buah mata kucing bergayut2. nyum3.

dah puas cuci mata kat kawasan orang, ka,i pun sampailah ke destinasinya.

20150709_085633

baca jangan tak baca.. sempat melilau tengok award dan gambar2 semenjak penubuhan company ni.

20150709_085843

safety briefing. lupa pulak siapa nama staff dia ni.
lepas tu kami pun ke yard.

20150709_091127

jam baru je pukul 9am++ tapi matahari macam dah pukul 12pm.

20150709_091135

20150709_091152

inilah tug boat yang diinspect itu.

20150709_091227

angin kuat gila uolls. dah la ummi ilham selim. sampai melayang ditiup angin.
ok itu cerita tipu hahahaha.

20150709_094432

abaikanlah muka ummi ilham ni ye. panas terik tapi nak juga selfie.
gambar2 dalam tug boat tu tak payah la tayang ye. yang penting memang impressed sangat tengok model tug boat ni.
ada satu baby tug boat comel jek tengok. kalau rm100 nak beli lepas tu spray kaler pink hahaha.

20150709_100941

20150709_102239

memang besar gila dan well established company ni. ada lebih kurang 800++ staff.

20150709_102656

ni receptionistnya. main angguk2 senyum2 je. hehehe.

20150709_102833

sempat jengah office diorang. eh kepoh kan. tak lah sebenarnya nak snap gambar replika tug boat ni je.

lepas buat inspection kat tug boat, kami berehat sekejap menanti encik driver sampai.
alhamdulillah selesai tugas. diorang asyik nak offer air je.
terlupa yang kami bertiga berpuasa hehehe.
dah2 jom bertolak semula balik ke hotel.

to be continued Winking smile

jom baca!
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 1
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 2
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 3

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!