Homemade Solid Food

Syamil’s Solid Foods Update (Day 10)

Monday, August 10, 2015

ok.. saja nak simpan rekod solid foods syamil.

table

abaikan tarikh dah hari untuk jadual di atas. kita kira start dari hari pertama dengan susunan buah2an macam dalam jadual ye. alhamdulillah fasa 4 days rules untuk epal dan pisang dah tamat dan berjaya tanpa sebarang masalah. hari ni hari kedua puree epal + pisang dan hari ke 10 syamil makan. semalam hari pertama nampak ok je. cuma bila mula ambil pisang najis syamil nampak keras sikit. ummi just monitor je jangan sampai ada yang memudaratkan.

20150810_065710

ni stok frozen epal dan pisang. tak banyak pun saja buat lebih sikit.

20150810_065914

jom kita mudahkan kerja opah. pagi2 ummi siap2 gabungkan terus puree pisang dan epal ni. nanti senang opah terus bagi makan je.

20150810_070134

satu bekas kecil baby bullet pisang campur dengan 1 bekas epal. bagi mesra gitu.

20150810_070422

dah mesra.. meh kita masukkan semula dalam bekas tadi. satu untuk pagi satu untuk petang.

20150810_071317

bekas tipuware ni dah jadi bekas bekalan solid food syamil. puree, spoon, cup air masak semua ummi sumbat dalam tu. senang sekali harung.

20150810_071352

masukkan dalam lunch box beg ummi ni jek. dah bertukar milik nampaknya. hehehe. sekarang dah ada dua bekas penting kena bawa sebelum hantar syamil dan abang ilham. ooohh susu (EBM) masih lagi lebih kurang 18oz sehari. anak ummi nak membesar bagai johan nampaknya hehehe.

ok esok kita start puree avocado pula ye.
stay tuned!
;)

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!