Colleagues

CAK's Surprise Birthday Celebration

Friday, September 18, 2015

cerita 14 sept yang tertunda.
tetiba  seminggu sebelum kejadian rasa dapat ilham nak buat surprise birthday celebration untuk capt akashah (CAK). haruslah ajak sekali officemate kan. jadi dengan suka hatinya saya collect duit dari diorang untuk beli kek dan makan2 sikit.

teruslah usha birthday cake dari puan nanie IG @bynanieskitchen dan idea paling best nak kenakan boss ialah dengan mengorder kek “i-Phone 6 plus” sebab nak bagi memori daun pisang muncul memandangkan henpon boss terhempas nam jahanam hahaha. dalam hati redho jek lah kalau boss hangin tengok kek tu hahaha. pagi tu nanie hantar kek terus ke PTP.

kebetulan sarah anak CAK ada contact nak beli supplement shaklee. bual2 tercerita pulak pasal projek surprise ni. kebetulan lagi ummi dia pun nak ajak saya plan sambut birthday CAK. oh banyak kebetulan. jadi kami pun plan senyap2. jeng3.

hari yang dinanti2. pagi dapat tau CAK ada meeting pulak kat nusajaya. tapi pagi tu dia ada masuk office. yang zalimnya kami buat2 tak tahu je, tak wish birthday pun kat dia. kejam gila kot hahaha. oleh kerana CAK meeting, jadi plan dengan puan secretary, kak leen untuk make sure CAK balik office lunch hour. dalam hati berkata ni kang duk nak surprisekan dia, kami yang tersurprise sebab dia tak masuk office balik semula hahaha. tugas pagi ambil kak odah dan ayip then beli kfc. alhamdulillah plan berjalan lancar. sampai PTP sembunyikan kak odah dan ayip siap2 dalam meeting room hehehe. tak sabar nak tengok kek. taraaaaaaaa..

20150914_125627

20150914_125609

20150914_125644

20150914_125852

i-phone 6 plus gold 128gb lagi tau. kahkahkah. RM100 dah dapat 1 set. omg.. tengok kek comel ni sayang nak makan woo.. ada pulak gitu kan. ummi ilham terpengaruh boboiboy, tersuruh buat “incik boss” pulak macam probe panggil adudu hahaha.

20150914_125709

nak jugak bergambar dengan kek. gasakalah ummi ilham oi.

20150914_125822

kfc untuk bajet 20 orang makan. makan sampai kembung perut hehehe.

bila CAK sampai office. encik2 manager dikerah untuk buat something.

20150914_130313

20150914_130337

kak odah dan ayip dah dipaksa sembunyi belakang pintu. hahaha.

20150914_130401

nazam tukang check line clear ke tak hahaha.

20150914_130410

nampak muncung panjang sejengkal suruh ktorang diam dalam meeting room. hahaha.

20150914_130413

bosses kat sebelah tengah cakap dengan CAK, ada orang nak jumpa kat meeting room. jeng3.

20150914_130528

sekali masuk kami dah terponggok ramai2 dalam meeting room. hahaha.

20150914_130529

masa ni dia tak perasan lagi yang family dia ada join sekali.

20150914_130540

taraaaaaa.. baru sedar ada wife dan anak bongsu kat belakang.

20150914_130549

hahaha pelikkan macamana dorang berdua sampai kat office hehehe.

20150914_130657

jom nyanyi lagu birthday. wan konon2nya set up lagu “Allah selamatkan kamu” versi zaman p.ramlee. sekali bila nak on lagu henpon jammed daaaaaaa. hahaha.

20150914_130623

jom tiup hehehe.

20150914_130730

ucapan sikit dari CAK. yang saya ingat time ni dia tanya siapa yang order kek iphone 6 ni hahaha. matilah tak dapat bonus tahun ni sebab kenakan boss hahaha.

20150914_130722

20150914_130741

officemate yang ada. termasuklah husna ex-practical student kat marine services.

20150914_130830

bacaan doa oleh capt. hj. shaharuddin.

20150914_130847

ummi ilham yang nak juga selfie. ye le. asyik snap gambar orang, gambar sendiri tak ada.

20150914_130934

20150914_130958

tadi tak potong lagi kek nya kan.. sekarang baru potong. ohhhhh habislah iphone 6 plus. hehe.

20150914_131231

20150914_132002

20150914_132006

time to eat yeahhhhhhhhhh.

20150914_132013

one more.. selife lagi kan hehehe. abaikan tudung senget benget.

20150914_132040

memasing syok bedal kfc.

20150914_132139

ni bahagian ummi ilham untuk first round ekekeke.

IMG-20150914-WA0013

IMG-20150914-WA0023

ni gambar sebelum kitorang makan. gambar ihsan go pro hero 4 encik nazam.

IMG-20150914-WA0018

selesai makan2. potong2 kek. tetamu akhir2 datang aniq. jangan tanya kenapa kak hernee tak keluar lagi meeting room. sebab kak hernee nak tolong teman orang2 last makan. ekeke. kukuhkan alasan tu.

to CAK, happy birthday lah ye capt.. tahun ke 5 jadi boss baru dapat ilham buat surprise birthday celebration gini. mungkin aura jadi mak kepada ilhams hahaha. next year insha Allah tak ada potong2 kek ni, mungkin saya ajak officemate lain balik tepung  dengan telur ke macamana gitulah. depends pada ilham yang bakal muncul nanti.

peace no war!

p/s kalau berminat nak order kek comel2 dan sedap hasil air tangan puan nanie, boleh whatsapp 017-734 5023

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!