Cuti2

Foods Review | Santai2 Di Coconut Shake & Yong Tau Fu Batu Berendam, Melaka

Thursday, December 03, 2015

skip dulu cerita ke alor gajah, kita cerita makan2 minum2 dulu. i is boring kalau tak share cerita makan2 hehehe. lepas balik dari alor gajah, kami ke batu berendam nak menikmati coconut shake. anak owner kedai ni geng KSR mami ngah dan dedi ngah. diorang la yang plan ajak ke sini.

20151010_165657

kedai makanan dan minuman tong tau fu dan coconut shake, batu berendam, melaka. yang dua orang tu bukanlah model kedai ni ye hehehe.

20151010_161157

ni khas untuk yang nak tapau coconut shake. yang nak minum sambil menikmati yong tau fu bolehlah lepak di kedainya.

20151010_165627

kussssss semangat buah kelapanya ha. orang pun memang beratur nak tunggu giliran membeli coconut shake.

20151010_161638

20151010_161648

20151010_161655

ni port kami sekeluarga. masa ni yang tak ada dalam gambar semua pergi memilih aksesori dalam yong tau fu.

20151010_161855

nasi lemak ni sedap gila. sambal dia sedap betul. saya jamah sikit je sebab nak fokus makan yong tau fu hehehe.

20151010_161951

coconut shake yang super sedap! memang sedap sesangat. ni yang special. harga makcik lupa. kalau dah habis diorang bagi top up air kelapa FREE. rasa macam tak cukup segelas. nak tambah segelas lagi takut perut pulak tak ada space. hehehe.

20151010_163212

ini yong tau fu nya. sedap juga. eh semua sedaplah. patutlah bersusun orang datang. memang puas hatilah makan dan minum kat sini. harga pun berpatutan. konfemlah ke sini lagi kalau sampai melaka. mula2 tok ayah ajak ke klebang. rasa macam jauh sangat nak terjah. tu yang ke sini jek lah.

20151010_164619

babah tukang snap. kesian babah tak ada dalam gambar hehe. apa pun memang best lah kenyang gila. settled makan teruslah beransur balik ke gelang patah yang indah permai hehe.

uolls jangan luap kalau ke melaka, singgah lah basah tekak di coconut shake batu berendam ni ye Winking smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!