Cuti2

Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 3

Thursday, December 03, 2015

sambungan lagi part 3.. ngeh3. hadoiiii banyak lagi draft2 entry yang tersangkut. penat mak nak perah otak ingat semula jalan cerita hahaha. padan muka siapa suruh tangguh2. hehehe. tu lah.. kalau dah minat berblogging, macamana pun mesti nak juga menulis walau tulisan kita tu kita sendiri yang baca hehe.

pagi esoknya. alhamdulillah hero kecil ummi dah sihat.

GAS_1563

haaaaa nampak tu.. dah ceria. babah pun cepat2 sambar kamera snap2 gambar adik syamil. jom tengok gambar budak lesung pipit ni.

GAS_1568

GAS_1570

GAS_1576

GAS_1597

GAS_1606

abang dia tengah syok ngorok masa ni. tak tahu apa terjadi sebelah dia hehehe. adik terpaksalah layan kerenah ummi dan babah. ummi rasa macam kurang jek gambar2 adik. babah la ni asyik busy jek tak sempat2 nak buat photoshoot adik hehehe.

lepas semua dah ready. moh la kita breakfast kat coffee house

20151010_091818

free breakfast for us Smile

20151010_091846

dedi ngah tengah menyasor mencari tempat duduk.

GAS_1622

mak wee muka serabut baru bangun tidur hehe.

20151010_092638

semua muka tak mandi ni hehehe.

20151010_092220

abang ilham nak pilih menu.

20151010_092654

GAS_1623

20151010_093642

ni je lah gambar makanan yang sempat di snap.
lepas isi perut dorang mandi manda pulak. dorang jek yang mandi. ummi, mama cu, dedi ngah dan adik syamil tak mandi pun. malas dah nak mandi kesian adik tak sihat.

20151010_103702

orang belum ramai lagi.. mari kita kongker hehehe.

GAS_1643

bersantai mak wee.. pagi ni mood dia ok. tak takut pulak nak mandi.

GAS_1644

GAS_1645

papa cu dan dedi ngah control hensem hahaha.

GAS_1665

cehhhhh.. orang dah berani tu.

GAS_1666

mami ngah tu muka ketat habis sebab baru lepas kena bahan kuang3.

GAS_1667

mak wee pulak jangkit muka serius.

GAS_1668

abang ilham bukan main syok lagi berendam.

GAS_1669

GAS_1670

harap maap la ye gambar ni kelabu asap sikit. tuannya tengah berendam. mak cuba godeh2 dslr. aterrrrr tak berapa terer nak tukar setting. jadi gambar asal boleh jek lah.

GAS_1674

GAS_1642

hero2 kesayangan ummi ilhams.

GAS_1655

kita ambil alih tugas cameraman walaupun setting kelaut.

20151010_103552

20151010_103613

20151010_103636

20151010_103640

20151010_103644

gambar2 kat atas ni dari henfon ummi je.

20151010_103725

GAS_1656

tension tengok ummi berkeliaran tapi tak layan dia.

GAS_1660

20151010_103748

muka seme’eh dua beranak hahaha.

20151010_104051

20151010_104101

papa cu semalam jual mahal tak nak berendam. pagi ni baru tahu erti penyesalan hehe.

GAS_1672

GAS_1673

kantoiiiii.. ini rupanya kerja mama cu. ada hati nak dera anak ummi eh. sian adik.

lepas snap2 gambar dorang, kami dua beranak balik apartment dulu. malas dah nak tunggu lama2. makin panas nampanya. kesian budak dedor tu. balik sambil bersiap2 nak check out sekali. dalam jam 12pm kami check out.

overall. puas hatilah dengan percutian singkat kami di gold coast malacca international resort ni. kemudahan di apartment semua ok. cuma agak menyiraplah pasal kes kereta berdebu tu. apa pun thanks pada pihak management yang bertindak mencuci ‘free’ kan kereta kami hehe. water park pun ok.. taklah serabut sangat. kami enjoy alhamdulillah. the best moment on tok ayah’s brithday.

untuk tok ayah.. harap enjoy dengan sambutan kami yang tak seberapa. semoga tok ayah dipanjangkan umur dan dikurniakan rezeki yang halal. kami sayang tok ayah.

lepas check out kami meneruskan perjalanan ke alor gajah. macam biasa kalau sampai melaka tak sah tak singgah ke kg. baru menggong. dah lama tak jumpa keluarga angkat saya. lagi pun dorang tak pernah lagi jumpa ilham syamil. jom lah bawa adik berkenalan dengan atok hanif dan nenek ra serta makcik2 sana. ok story mori nya sambung next entry. haaa ada satu lagi persinggahan nanti saya share ye, minum petang coconut shake batu berendam yang mantop!

babai! Winking smile

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!