Family In Law

#Raya2016 | Syawal Day 1

Thursday, July 21, 2016

akhirnya sampai juga entry raya pertama hahahaha.
punyalah pemalas nak transfer gambar2 dari dslr babah ilhams.
malam tadi ku gagahkan jua mentransfer gambar2 terpilih.
yang terpilih je lah.. yang haru biru tak payah la masukkan dalam blog hahaha.

GAS_7268
gambar sefamily anak cucu atok mahat dan atok tipah. gambar ni without pakcik.
pakcik tukang snap gambar.

GAS_7273
ok yang ni pakcik dah masuk yeay! tapi masih tak complete sebab family kak andak tak sampai lagi.
pagi tu sebenarnya hujan lebat gila. hujan rahmat 1 syawal.
alhamdulillah lepas diorang balik dari solat sunat aidilfitri hujan dah beransur reda.

GAS_7274
kak long & family bersama mak.

GAS_7277
abang na’ai & family bersama mak.

GAS_7287
keluarga kecil kami bersama mak tersayang.
hmmm.. gambar raya kami semua tak menjadi kan.
ada je abang ilham photo bomb kan.
dia boleh buat perangai tak nak tengok kamera.
gasaklah nak oiii.

GAS_7278
acu dan mak. mudah2an next year bertiga pulak hehehe.

GAS_7285
angah dan mak. gambar family angah macam tercicir pulak.

GAS_7292
hero2 kak long.

GAS_7262
dulu awal2 makcik kahwin dengan pakcik semuanya rendah2 lagi.
sekarang makin lama makin menggalah hahaha.
suka ati je buat perumpamaan.

GAS_7265
ummi dan hero paling kecil.
gambar2 kat atas ni selepas bermaaf2an sebenarnya hehehe.
dah siap bermaaf2an la baru kitorang keluar bergambar.
gambar bermaaf2 tu tak sempat nak snap sebab dah bizi melayan perasaan hehehe.
gambar ummi bermaaf dengan babah pun idok ler sempat diambil.
sebab menghayati detik2 manisssss eceeeeeehhh.. buwek.

20160706_105247
amacam hensem tak saya? hehehe.

20160706_105341
budak ni memang susah nak ajak bergambar bila dah besar ni.

20160706_105409

20160706_105429
susah betul nak tengok kamera. hmmm sabar jek lah.

20160706_105454
sibuk nak keluar budak kecil ni tau.

20160706_105511
nak suruh bergambar dua beradik pun dua2 tak duduk diam.

20160706_105514
yang ni macam nak berzapin dah.

20160706_105541
yang ni boring ummi tak bagi keluar. sampai terhantuk kepala tu.

20160706_105643
meraung ni ha.

20160706_115237

20160706_115248
makan hati ummi nak ajak dia wefie.
semua gambar dia buat muka tau heiiii macam nak gigit jek.

20160706_105809

20160706_105813

20160706_105817
ni disebalik tabir nak bergambar kat depan rumah hahaha.

20160706_123833

20160706_123901
suruh gambar elok2 dengan babah. hmmm tapi ni je hasilnya.

20160706_123853
ni kembar Allahyarham TJ. mata makcik tengok ada iras2 la muka along dengan TJ hehehe.

20160706_124008

20160706_124023

20160706_124030
mesyuarat ringkas anak beranak.
sambil menanti kumpulan marhaban berkunjung ke rumah.

20160706_124220
boring je adik ummi asyik ajak bergambar.

20160706_124234

warna tema tahun ni sangatlah last minute ngeh3.
saat2 adik beradik lain dah siap baju raya dengan warna tema masing2.
ummi ilham masih terkial2 mencari warna yang sesuai.
sudahnya terfikir warna tiffany blue.
baju melayu hero2 kami beli di jakel.
capai sana capai sini dah siap dapat 3 pasang.
walaupun warna baju babah dan anak2 agak bertona sikit hahaha.
layankan aje lah janji warnanya dekat2.
babah nak cekak musang, anak2 pulak yang ada cuma teluk belanga.
bila dah dapat baju diorang barulah fikir baju ummi.
google2 jumpa nursing kurung berwarna aquamarine dari mumsluv.
mintak pendapat cik abang, dia kata ok je.
zasssss terus beli. cerita baju ni next entry ye hehehe.

  20160706_132434
lepas marhaban dah settled kami beraya ke rumah saudara mara sebelah babah.
amboiiii sempat kat tangga rumah nek uda ye dik.

20160706_132531
ni je gambar beraya rumah mokde babah.
rumah lain tak dan nak snap.

balik rumah siap warning babah jangan salin baju dulu.
sebab tak dapat lagi nak bergambar berdua.

20160706_154930
20160706_154950
nak cepat punya pasal.. dapat berwefie berdua macam ni je.
jadilah kenangan raya 2016. bila ummi dan babah fefeeling baru kahwin.
hahahaha.
oh terlupa nak cerita menu kami.

20160706_122056
nasi impit, ayam masak merah, lodeh, kari ayam, rendang daging.
ada juga menu tambahan jiran2 saudara mara bagi.

20160706_121434
sup ayam pulak untuk rombongan marhaban.
tapi tuan rumah pun makan sekali hehehe.

alhamdulillah settled raya day 1.
malam tu sempat beraya ke rumah bff babah ilhams.
esoknya kami sambung lagi beraya selagi belum balik gelang patah hehehe.
ok to be continued!

xoxo | ummi ilhams

You Might Also Like

2 Th♥ught (s)

  1. Hai, assalam..selamat hari raya aidilfitri.....

    Macam kenal kat mana, kat batu pahat ke raya tuu? saja nak tahuuu..heheh


    ReplyDelete
  2. nona qiyah>> wassalam.. selamat hari raya aidilfitri.. ye kat batu pahat.. kenal ke dgn family in law saya? ;)

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!