Kimchi

Product Review | Kimchi Malaysia By SHA Pink Heart

Wednesday, November 09, 2016

20161026_163523
Hajat nak membeli kimchi malaysia ni memang dah lama. tapi awal  bulan lepas barulah tergerak hati nak order dari Puan Siti Hajar Ahmat. Dah lama saya perhatikan resepi2 korean foods dia. Telan air liur je tengokkan hehehe. Terus teranglah nak kata yang sebelum ni saya tak suka betul bau kimchi apa lagi rasanya. Tapi bila dah kerap mencuba makan kimchi di Seoul Garden, eh terasa gian pula nak makan kimchi. Tekak babah ilhams memang tak boleh terima la rasa kimchi ni hehehe.
f3a3b577-d1f0-4d4d-8e9f-2944647734db
Nampak tak rupa dia tu. Tengok rupa dia tu terus mengences nak makan kimchi hehe. Serious sedap air tangan Kak Siti Hajar ni uolls. Saya duk meratah jek kimchi ni di rumah walaupun Kak Siti Hajar ada bekalkan 4 resepi percuma dalam envelope tu.
20161026_163612
Pakej pembelian lengkap dengan kebaikan kimchi.
Antara kebaikan kimchi:
Red heart  melambatkan penuaan, 
Red heart menguatkan sistem ketahanan badan,
Red heart menghalang penyakit
Red heart bagus bagi sistem pencernaan

Ada yang tanya saya sedap ke rasa kimchi tu? Tekak saya sedap sebab rasa masam2 jeruk, ada rasa pedas2. Memang saya dah jatuh cinta dengan makanan tradisi orang Korea ni walaupun hakikatnya saya bukanlah peminat K-pop hahaha. Dulu la masa pregnantkan ilham syahmi memang syok sangat layan movie korea bila duduk rumah hehe.
20161026_163549
20161026_163556
Antara 4 resepi yang ada ni saya baru cuba buat sup kimchi je. Nanti saya share sup kimchi saya ye. Nak buat yang lain tak sempat sebab stok kimchi dah habis hehe. Nak buat sendiri tu hmmmm harap je simpan resepi. Jadi tukun je resepi tu kan hehehe. Plan this week nak repeat order kimchi nak try buat Bibimbap. Serious terliur sesangat tengok bibimbap tu tau.

Ok uolls yang nak mencuba Kimchi Malaysia air tangan Kak Siti Hajar boleh order dengan beliau ye. Recommended! Thumbs upThumbs upThumbs up

Puan Siti Hajar – 012 2826135
http://kimchimalaysia.weebly.com/


till then, babai.

xoxo,
Ummi Ilhams Si Pecinta Kimchi

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!