Balik Kampung

Lapo gile

Saturday, March 28, 2009

Lepas habis exam lapar gile..
so terus je plan nak gi makan before gerak balik kampung..
pusing2 area Taman Perling tapi tak de satu kedai yg menarik..

at last En. Nazir plan nak singgah kat area Pekan Nenas je..
saya sempat terlelap..muka pun sememeh je tu..
dah nak muntah jawab exam tadi..hehehe~




ni la muka lapar + ting tong jawab exam..
tapi masih sempat tayang muka..hehehe~

pusing punya pusing kat area Pekan Nenas ni..
sampai tak tau nak makan kat mana..
semua kedai adalah tidak menarik ye kawan2..
mintak maaf kalau ada org Pekan Nenas yg terbaca..
maybe kami tak biasa kat sini..

saya terus bagi cadangan kat En. Nazir supaya makan dekat..
kat mane lagi.. the 1 n only fast food restaurant kat situ.. Marrybrown..
huhu~ mase study dulu ni la fast food terdesak saya..
dah terdesak sgt kat Larkin baru singgah MB ni..
so this is our 1st time gi sini same2..maksud saya dgn En. Nazir..
dah lapar sgt..redah je la..fast food terdesak la katakan..hehehe~




seingat saya la..kami order entah apa tajuk makanan tu..
tapi yg penting ada mushroom..
tup2 yg dia hantar..ada black pepper sauce pulak..
mulut saya ni pulak gatal menegur..
"Aeh..tadi kat gambar ada mushroom..nape ni takde pun?"
tapi saya layankan aje..dah lapar la katakan..

tiba2 En. Nazir bangun dari tempat duduk dia..
saya ingat dia just nak ambil sos..
rupanya dia gi jumpa cashier yg layan kami tadi..

sekejapan dia dtg semula kat meja bawak sos..
tak lama lepas tu cashier tadi dtg..
saya yg tgh layan makanan ni agak terpinga2 la..
cahsier tu duk terangkan la itu ini..
dia tak mengaku yg dia silap..
En. Nazir soal siasat gak la dia..saje je nak psycho..
masa kami bayar tadi dia tak bagi resit..
bila dia tahu yg dia tersalah hantar order..
dia buang resit yg lama n ganti dgn yg baru..
En. Nazir perasan waktu dia print 1.29pm..
sedangkan kami dah bayar n tunggu makanan dlm 10 minit..
dia bagi alasan yg jam kat mesin duit dia tu memang setting tak betul..
tak sama dgn waktu sebenar..pandai je nyonya ni tipu..
En. Nazir pun pot pet pot pet..
Nyonya tu pun jawab.. bla.. bla.. bla..
saya cuma diamkan diri n mencelah sikit..
selebihnya saya duk layan makanan..hehehe~
last2 malas nak dengar En. Nazir membebel..
saya kenyit kat dia suruh lepaskan je nyonya tu..
coz saya nampak jari dia menggigil2..hahaha~
dia takut dgn En. Nazir ke???

Satu yg saya menyirap kat MB Pekan Nenas ni..
customer service dia..memang zero..
ada ke patut sorang cashier yg lain ni..
masa hantar order kami dia main campak je makanan..
tak de budi bahasa langsung..ingat kita tak bayar ke..
dah ler muka putih ibarat tepung gomak..
alis kening hitam legam.. Astaghfirullahalazim..
berdosa saya! geram sangat ni..
kalau lah bos dia terbaca blog saya ni..
please lah..hantar ur staff for customer service training..
nasib baik la saya bukan peminta MB..




muka control marah..hehehe~
jangan main2 dgn En. Nazir ni..
dia selamba je dia tegur apa yg tak betul..

pernah masa kami makan kat satu gerai kat Taman Nusantara, GP..
kami order tomyam campur n makanan lain la..tak ingat pulak..
tomyam yg kami order tu..siyes tak de rasa tomyam..
macam hirup air kosong yg pedas je..
masa nak bayar tup2 budak tu kira rm20++..
makan apa je..tak banyak pun..
ni dah menambah kemarahan dah ni..
dia panggil waiter dtg kat kami..
dia cakap apa tau..
"Dik sapa tukang masak awak ni? cakap dgn dia tomyam ni tak sedap langsung..dah la mahal"
dgn muka yg cuak n serba salah mamat tu pun angguk kepala..
rupa2nya dia silap kira..makanan tu tak sampai pun rm20++..

wahh..terlajak cerita saya ni..
ok..lepas makan kat MB tadi terus je drive balik kampung..






You Might Also Like

2 Th♥ught (s)

  1. Org laki2 ni mmg gtu kot,,,, pangai sepesen jek...

    ReplyDelete
  2. Mummy Dasy>>a'ah aku yg kecut perut..hehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!