AF7

Weekend Yang Memenatkan

Monday, April 20, 2009

~Entry tidak bergambar..sgt malas nak snap..cuma bertulisan yg agak semput untuk membaca. Harap maklum~ ;-p

Sepanjang 2 hari bercuti saya tak sempat nak update blog..
bukanlah busy sepanjang masa sangat..
tapi memang takde kesempatan nak layan blog..
lagi pun biarlah adik saya yg layan blog dorang..

Ok..sekarang saya nak ceritakan aktiviti Jumaat..Sabtu & Ahad

Jumaat petang..
Balik keja..lepak² dulu..mandi manda..
terus pergi rumah kami..
memang dah plan nak cuba tidur sana semalam..
dengan jayanya kami sempat tidur sana malam Sabtu tu..

Saya tak makan malam lagi..
sebelum pergi sempat bekal Mamie Slurrp Ayam..
beli sotong sikit wat rencah..
sampi rumah apa lagi masak le kejap..
saja nak test dapur baru..hehehe~
lepas makan..saya terus rasa mengantuk yg amat..
ye la..harapkan bunyi radio je..
tv takde..bertambah mengantuk..
tak sedar terus terbongkang..hehehe~
kesian En. Nazir kemas sorang..
saya nak bangun awal esoknya..
ada poco²..cheh~

Sabtu..

beriya ok saya bangun awal..
nak gi poco² pukul 7.30am..
saya call Ana suruh ambil saya..
tiba² Ana kata.. "Poco² cancel..coz ade org meninggal dunia"
ler pulak..kenapa la dia tak bagitau awal..
saya pun terus menumpang sebantal lagi..hehe~

Dalam pukul 9 kami kemas²..
ada contractor datang nak betul defect kat dinding rumah..
tunggu dia buat punya lah lama..dia gi lunch pulak..
last² kami tinggalkan kunci rumah kat security guard..
so bila dia datang semula..pak guard bukakkan pintu lah..
kami terus balik rumah makan² dan bersiap..
kami ada agenda lain lepas ni..

kami terus ke Pekan Nenas..hehehe~
kelakar pulak rasanya shopping kat Pekan Nenas..
sebelum ni En. Nazir ada survey lcd tv kat satu kedai ni..
nak compare dgn harga kat BP..sini lebih murah..
itu yg plan nak beli kat sini je..

sebelum terjah kedai tv..
kami ke Kedai RM1.30 dulu..
nak cari barang² dapur yg belum cukup..
maklumlah..orang baru nak hidup sendiri..hehe~
dah siap belanja terus ke kedai tv..

plan awal En. Nazir berkenan Toshiba Regza..
tiba kat sini dia dah rambang mata pulak..
setelah sesi tawar menawar selesai..
akhirnya dia pilih Panasonic pulak..
suka hati lah En. Nazir..saya ikutkan saja..
janji ada tv..hehehe~
tercapailah sudah impian dia tu..

aeh..belum lagi..
ada lagi yg dia teringin..
dia teringin nak Home Theater Set..
masih lagi dalam proses survey..

dah settle semua..singgah Nusa Perintis kejap..
lepas tu kami terus balik..penat gila..

Malam..layan konsert AF..
kesian pulak Qhaud keluar..malam tu dia BEST!
lepas tu layan Cerekerama.. Cahaya Berbisik..
cerita ni ada part sedih..
macam biasalah.. Rosyatimah layan perasaan..
sambil digelakkan oleh En. Nazir yg takde perasaan tengok cerita sedih..huhuhu~

lepas tengok tv bagai..
terus tidur..stamina untuk esok nak cuci rumah pulak..
ohhhh..lupa..plan asal nak jahit langsir..
tapi terkelendat lagi..hehehe~

Ahad..

Pagi bangun sarapan..lepas tu terus pergi cuci rumah..
kami mula dalam pukul 10 lebih..
rasa selesa sikit bila satu rumah dah cuci..
penat bukan kepalang..
dah tengahari..belum makan lagi..
saya suruh Ayu ambil nasi kat rumah..
kami makan macam pelarian yg dah tak jumpa makanan sebulan.. ;-p
lepas makan sambung cuci semula..
dalam pukul 4 lebih baru kami berhenti..
pukul 5 nak hantar Ayu balik hostel..

Siap² hantar Ayu dalam pukul 5 lebih..
singgah jumpa Nuar kat Taman Perling..
kesian Nuar dia pesan nak hanger dgn selimut..
kami teruskan perjalanan ke Jalan Yahya Al-Datar..
chewah~

dah settle hantar Ayu..
tekak saya teringin nak makan McD..
so kami singgah sekejap di Perling Mall..
ronda² sekejap kat ground floor..
kami terjumpa booth.. Thai Foot Massage..
tiba² En. Nazir buat keputusan nak buat foot massage..
layankan saja..entry foot massage lepas ni..malas nak combine..
lepas tu ronda lagi..jumpa kawan masa keja 7E kejap..
borak² sambil tergoda dgn brooch yg dia jual..
dalam pukul 8 lebih baru kami balik rumah..

tiba rumah Ana takde..
ooohhh..dia berpoco²an rupanya..
sempat saya menjengah di rumah jiran..
dorang tengah asyik berpoco²..
next time saya join..hehehe~

balik rumah kepala jadi ting tong..
En. Nazir online sekejap..
tapi saya join sipi² je..
kepala pusing..saya tak boleh nak buka mata..
saya rasa dalam rumah berpusing..
oooohhhh..tidak..penat sangat agaknya..
akhirnya saya tertidur di sofa..
sampai lah En. Nazir kejut suruh beralih masuk bilik..

itu saja cerita kepenatan saya dihujung minggu..
kami plan untuk pindah rumah dalam 2 minggu lagi..
mungkin pada 3 Mei..Insya'Allah..

Nota tangan: Kejang tangan nak update..hehehe~

post signature

You Might Also Like

4 Th♥ught (s)

  1. kejang mata nak habiskan membaca N3 ni.. hahaha...macam best jek poco² ni..

    ReplyDelete
  2. Mummy Dasy>>hehehe..nk join meh la..mlm sabtu ni ade..

    ReplyDelete
  3. uwaaaa ;P
    bile bace
    n3 puan hernee neh...
    ia buat sy cam teruje
    nak balik jaybee...

    winduuu...
    sesangat ngan life kat sane...
    stil berharap dpt stay sane nanti..
    leh join poco2 same..
    hehehe...
    =D

    ReplyDelete
  4. myle@my>>meh la trun jb..huha2 bersama2..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!