Happy Mothers' Day

Hari Ibu Saya

Thursday, May 14, 2009



Buat mak tersayang..
semoga mak tabah menghadapi segala ujian Allah..
semoga segala dosa mak diampunkan..
semoga pengorbanan mak akan mendapat ganjaran yang telah Allah janjikan..
semoga mak sentiasa dirahmati..
anggaplah setiap kesakitan yang mak alami adalah cara Allah menghapuskan dosa kecil mak..
redha dan teruskan berdoa agar cepat sembuh..
maaf andai selama ini kami banyak menyusahkan mak..
Kami (Kak Long, Nazir, Ana & Ayu) sayang Mak!!!!!
[Buatmu Ibu]
Ibu bergenang air mataku
Terbayang wajahmu yang redup sayu
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan
Bagaikan laut yang tak bertepian
Biarpun kepahitan telah engkau rasakan
Tak pula kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu
Dari kecil hingga dewasa
Hidupmu kau korbankan
Biarpun dirimu yang telah terkorban
Tak dapat kubalasi akan semua ini
Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu
Ibu kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amatlah aku harapkan
Kerana disitu letak syurgaku
Tabahnya melayani kenakalan anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan
Kasihanilah Tuhan ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahgia ibu di dunia dan di akhirat sana...
Kasih sayangmu sungguh bernilai
Itulah harta yang engkau berikan
Ibu... dengarlah rintih hatiku untukmu ibu






Cup cake ni saya tempah dengan Batrisyia Delight Cakes
Kak Siti ni kakak kepada kawan baik saya Sam..
rumah mak dia depan rumah mak saya..
dia tinggal di Taman Harmoni, Mutiara Rini..
jadi saya tempah dgn dia siap delivery lagi..
best sangat cup cake dia..pertama kali saya mencuba..
rupanya pagi Sabtu tu dia dah hantar..
Thanks kak!
next time boleh order lagi..
kalau kawan² nak cuba..
boleh jengah² blog Kak Siti..

saya ingat mak dah makan cup cake tu..
rupa²nya dia suruh Anna tunggu saya balik training..
balik dari training saya singgah rumah mak dulu..
kebetulan Pak Anjang & family ada datang..
makan sama²..
tak lupa saya ambilkan untuk En. Nazir..
jamah sikit coz dia takde kerja malam..


ni model tambahan untuk entry ini..
Anna dengan Pak Anjang..
dorang memang rapat mengalahkan anak dia sendiri..
tapi dorang ni tersalah hari..
harap maaf ye..ni hari ibu..bukan hari bapa..hehehe~
itu saja cerita hari ibu saya..
sambutan yang sederhana..
harap² memberi kenangan manis untuk mak tersayang..


post signature

You Might Also Like

26 Th♥ught (s)

  1. hari ni N3 hernee menyentuh perasaanlah....sayu hati....tetiba teringat mak kat umah lak...

    ReplyDelete
  2. alamak so sweet...!!!

    cantiknyer cup cake tu... mesti sedapkan...???

    ReplyDelete
  3. k'long...sedih nye n3 akak!!!!huhuhuhu
    k'long..lau nak anto brg aply keje PTP kat mane r?????xpon owg nak no fon k'long la..lg senang...

    ReplyDelete
  4. wah terharu... c.long sedap x kek dia ko beli size ape, berapa biji, berapa RM aku ingat nak tempah gak ah

    ReplyDelete
  5. wahh.. terharu baca n3 ni.. how's ur mom hernee? sihat dah??

    pssst.. hernee, jgn layan request si zizah tu.. nak keje kat ptp pulakkk!!

    oi jah!! ko nak lari ke ptp lak ke?? x best ke keje ngan akak jah??? jah.. jgn tinggal kami jah.. nnti aku xde kawan sekampong teman bergosip kat opis!!

    ReplyDelete
  6. siti>>jiwa tsentuh la siti..tngok keadaan mak..

    ReplyDelete
  7. siapa aku>>hntr kat HR..mintk email zizah..akak send phone no.

    ReplyDelete
  8. Semuga ibu hernee cepat sembuh...BTW, cantiknya kek tuh...mesti sedap rasanya:)

    ReplyDelete
  9. Mummy Dasy>>aku tmpah yg size S 1de 16..harga rm45 + delivery charges rm10..tmpah la..aku cam nk try brownies die lak..

    ReplyDelete
  10. Umi Nawfal>>mak hernee stkat ni ok berbekal ubat..2/6 dpt kputusan ujian darah..nk ckp pn sdih..doc suspect ade mslh kat pangkal rahim..

    best la ade kwn gosip sekmpung..hehehe..

    ReplyDelete
  11. Umi Sufira>>sedap Mimi..shingga menjilat ibu jari kaki..hehehe

    ReplyDelete
  12. Umi Sufira>>Mimi..chup2..lupe plak..thanks doakn mak hernee..

    ReplyDelete
  13. k'long>mohdradzi.azizah@yahoo.com.my
    umi nawfal>kt jmpe sok k...smpi ati kome ber2 tggl kan kami..hampeh tol la...

    ReplyDelete
  14. masalah kat pangkal rahim?? sabar lah ye.. doc bukan tuhan, same2 doakan mak hernee sihat ye.. insyaAllah..

    huhuhu.. hernee.. teman gosip sekampung tu nak cabut gi ptp plak..

    hernee kenal diana x? if x silap die kt freezone..

    ReplyDelete
  15. Umi Nawfal ni nak bergosip lak ke... macam best tgk pemakan ko ni adeh aku dah xleh mkn byk2 sgt nnt kuar blik dah mcm org ngandung lak ni.... Anna tu sempat lg berposing

    ReplyDelete
  16. muka Puan Hernee ngn mak seiras laa..

    btw kek tu nmpk sedap.. huhu..

    ReplyDelete
  17. siapa aku>>ok nti akak email..

    Umi Nawfal>>tq ae kak..org sekmpung tu dh lupekn Umi Nawfal ek..hehehe

    diana free zone ae? kenal..

    ReplyDelete
  18. atty's>>mmg sodap..hehehe

    Mummy Dasy>>hehehe..Ana mmg cam tu..perut ko x ok lg ke?

    syahza>>ye ke..ramai org kate..hernee ikut mak..

    ReplyDelete
  19. semalam kan.. kat umah dok berblog sambil sembang2 ngan mak same abah.. ler rupe eh, mak ngan abah ckp mmg kenal sgt ngan parents hernee..

    pastu abah ckp pakcik hernee yg nama jenu tu kawen ngan sepupu abah.. jd kila, mala, sumer tu sepupu herne lah yee.. ler.. kecik nye dunia..

    ReplyDelete
  20. Umi Nawfal>>tepat skali..hehehe..pak ngah jenu tu abang mak hernee..mmg kcik ek dunia..hehehe

    ReplyDelete
  21. slmt hari ibu makcik..

    utk hernee..
    x pe cuba lg kot2 taun dpn jd ibu dah..

    ReplyDelete
  22. skg ni pantang npk cuppies yg cute2 teruja tul

    ReplyDelete
  23. neezareef>>tq kak..insya'Allah klau ade rezeki n diberi pluang jd ibu..

    hernee 1st time mkn tu..jakun ek..hehehe

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!