Bual Kosong

Bila Dengar Lagu Raya

Monday, September 14, 2009

Bila dengar lagu raya baru..

Jiwa rasa kosong. Tak ada rasa nak raya langsung. Kenapa entah. Saya rasa lagu-lagu baru ni ibarat lagu-lagu biasa. Melodinya macam dah biasa kita dengar. Kadang-kadang rasa macam pelik pun ada.

Bila dengar lagu raya lama..

Baru ada mood nak beraya. Masa tu lah teringat zaman kanak-kanak. Zaman menggila kutip duit raya. Semua rumah dijelajah semata-mata nak duit raya. Tak kiralah sepuluh sen, dua posen semua diambil. Paling bangga bila dapat duit lima puluh sen atau seringgit. Rasa dah cukup kaya tuan rumah yang bagi banyak tu. Bestnya masa kanak-kanak dulu.

Raya kali ni, mesti lebih syahdu syahdan. Lagi-lagi bila tengok emak yang masih kurang sihat. Nampaknya kami bertiga (read: saya, anna, ayu) yang akan bersilat di dapur without my mom. Emak rehat saja, biar kami yang uruskan semuanya.



post signature

You Might Also Like

2 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!