Bual Kosong

Jangan Salahkan Pencuri Kalau Motor Kamu Hilang

Monday, October 19, 2009


Lepas makan kat Nando's semalam, macam biasa En. Nazir ajak lepak kat luar sekejap. Nak merokoklah tu apa lagi. Tiba-tiba kami ternampak sebuah motor yang parking bawah tangga ni ditinggalkan dengan kunci2nya sekali.

Wah~ banyak kaya ini orang haaa. Kalaulah ada sang pencuri, dah lama kena kebas.

Jangan salahkan pencuri ye kalau motor awak ni hilang.

Mula-mula saya just suruh En. Nazir snap the picture je. Tapi dengan hati yang suci murni En. Nazir nak ambil kunci tu dan bagi pada Information Counter. Sebelum tu saya cakap dengan dia, baik-baik kot la orang tu saja nak perangkap. Tak pasal time En. Nazir nak cabut kunci je dia orang datang serbu. Dengan pantasnya En. Nazir cakap apa tau, "Haa, berani meh la belasah, aku nak tolong ko.. ko nak belasah aku pulak" Lebih kurang gitu la dialog En. Nazir semalam hehehe~

Kami pun dengan niat yang tulus ikhlas pergi hantar kunci tu kat Information Counter. bagi pada staff JJ tu. Lepas tu kami pun terus berlalu dari situ.

Masa nak balik, lalu tepi motor tu lagi tapi motor tu dah tak ada. Dah balik agaknya tuan punya motor tu. Tak pun staff JJ tadi dah bawak ke mana tayang motor tu biar tuan dia mengaku itu motor dia hehehe~ Macam-macam kan. Maybe tuan motor tu lupa agaknya. Masa nak selitkan helmet pada seat motor tu, dia terlepas pandang yang kunci tertinggal pada motor.

Kalaulah ada yang pantas tangan. Confirm tuannya dah putih mata~



post signature

You Might Also Like

10 Th♥ught (s)

  1. qamaruluramaq.blogspot>>hehehe..ye la tu kot..

    ReplyDelete
  2. mesti dia jalan2 ngn gelpren kot...tu yg terlupa tu...he he he

    ReplyDelete
  3. fiD>>2 la klau la ilang tu..nangis x blagu..

    ReplyDelete
  4. Siti @ nurie>>tu la x sbo nk bdating gaknye..hehehe

    ReplyDelete
  5. cuai btl..mujur la korang yg npk klu mmg dasar perampok..slamt sudah

    ReplyDelete
  6. neezareef>>2 la psl kak..ptih mate tu..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!