Safety Day 2009

Toolbox Talk

Friday, October 16, 2009

Semalam petang Marine Department punya turn untuk adakan "Tool Box Talk". Location at Pilot Room. As I'm in both department Marine & HSE, jadi kenalah bagi masa untuk attend program untuk dua2 department.

What is "Toolbox Talk"?

Bukan "Kotak Peralatan Bercakap" ya :)

It is a brief safety talk or meeting about a specific subject at the beginning of the shift. Boleh dibuat in variety of ways, but are typically a brief (2-5 minute) interactive discussion meeting on something safety related.

Briefing ni dibuat untuk remind employees each day before they go to work, the importance of being safe. Employees also must share any ideas to improve their safety performance. Macam tulah lebih kurang content of Toolbox Talk.


My big boss, Captain Chong Lai Poo. Dia yang bagi briefing untuk semua staff.



Ni Captain Kamarolzaman Baba, he is the second important person in our department. Dia pun ada bagi briefing juga semalam. Sempat pulak dia main mata macam tu cheh~



Captain Abdullah Thani Sarif, yang slow and steady je orangnya. Next year pencen :)



Pilot untuk day shift (from left: Capt. Baharin, Capt. Mazlan & Capt. Pakiam)



From right, Captain Hernee :), Ita, Zaza and Ijal. Masing-masing khusyuklah konon2nya, padahal menahan mata yang mengantuk hehehehe~



Again, Captain Hernee, Siti, En. Halim, En. Ariff and the cameraman Nazam. Time ni semua serius. Muka masing-masing macam nak makan orang je ;p



Pantang jumpa camera kan. Mesti nak menempel hehehe~



On the way back to the office. Masa ni saya snap guna camera handphone cokia saya tu, punyalah semangat saya senyum, rupa-rupanya muka saya tak masuk. Cisss~



Akhirnya, masuk juga muka bklog owner hehehe~



Dah sampai dah.

Sila masuk office dengan semangat untuk buat kerja ya :)


post signature

You Might Also Like

0 Th♥ught (s)

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!