Adik²

Mak Sakit Perut

Monday, November 23, 2009


petang Sabtu, sedang saya asyik membuat tahi mata Anna call dia kata mak sakit perut. dia ajak bawa mak ke klinik. maka terpisat2lah saya bangun dan bersiap. ayah ambil saya dan terus kami bawa mak ke Poliklinik Puteri & Surgery.

muka mak memang pucat lesi. kesian mak. dia tak lalu nak makan effect dari kimo tu. kadang2 ada selera kadang2 tak ada. kalau selera datang, memang banyak juga yang dia nak makan. kami layankan selera dia tu.

doktor check mak, dia kata perut mak masuk angin. effect dari kurang makan tu. malam tu kami belikan dia mee hoon tomyam. selalunya dia selera makan, tapi malam tu dia makan sikit je. sekadar alas perut untuk makan ubat. doktor HSI kata, sekurang2nya 6 bulan baru mak punya selera makan akan pulih.

sekarang mak selera makan benda yang masam2 macam tomyam ha tu dia suka la. sebab dia kata tekak dia still rasa payau lagi. kesian mak. harap2 mak selera la makan lepas ni.




post signature

You Might Also Like

6 Th♥ught (s)

  1. Harap mak ko cepat sembuh ye...
    asal dia selera ok ah tu layan jek

    ReplyDelete
  2. Mummy Dasy>>sleranye x mnentu la long..time slera dpt la lyn..time x slera..bg ape pn die xnk..

    ReplyDelete
  3. uhhh sampai 6 bulan baru nak ada selera makan yer,, lama nya,, kesiannya makcik,,, bawak bersabar yer,,,

    ReplyDelete
  4. nasazfrog...>>cam tu la yg doc ckp..sabo je la kn..tq aeh..

    ReplyDelete
  5. Long...susah lah klu tekak payau...
    belikan jer aper yg mak ko nak...mybe die akan mkn byk klu die memang nak mkn bende tu...Cube je...
    Aku doakn mak ko semakin siht ye..

    ReplyDelete
  6. Mummy pink>>mmg ktorg layan je ape yg die nk mkn..slalunye mee hoon tomyam mmg die asik nak je..tp dh lame2 mkn skang die dh jemu lak..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!