Ada Apa Dengan Cinta

Bosan Aku Dengan Penat..

Thursday, March 18, 2010

Suatu ketika dulu..saya pernah mendeklamasikan puisi ni.. wah macam gempak sangat bunyinya tu kan.. masa tu Dinner Part 1 Bachelor of Corporate Admin tak silapnya. Tak tahulah mana datangnya kekuatan nak lakukan didepan orang ramai. Mungkin sebab ada kawan2, lagi pun saya memang suka gila puisi ni. Ingat tak filem Ada Apa Dengan Cinta? Haa.. Inilah puisinya ciptaan Rangga dan didendangkan oleh si Cinta. Bila ingat2 semula, rasa nak gelakkan diri sendiri je..


Aku lari ke hutan, kemudian menyanyiku
 Aku lari ke pantai, kemudian teriakku
 Sepi... Sepi dan sendiri aku benci.
 Aku ingin bingar. Aku mau di pasar.
 
 Bosan aku dengan penat,
 dan enyah saja kau, pekat!
 
 Seperti berjelaga jika aku sendiri
 Pecahkan saja gelasnya biar ramai
 Biar mengaduh sampai gaduh
 
 Ahh.. ada malaikat menyulam jaring laba-laba belang
 di tembok keraton putih
 Kenapa tak goyangkan saja loncengnya?
 Biar terderah,
 atau... aku harus lari ke hutan belok ke pantai?
 
 
  ~i'm loving it!~

You Might Also Like

9 Th♥ught (s)

  1. aku still rasa hangat drpd biasa ni...

    ReplyDelete
  2. ::cdot the dot:: >>hati aku ttp pd kashah..tp sian kt ean, die merengek suruh aku pilih die gak..hahahaha

    ReplyDelete
  3. E.d.Y >>edy ni kes..mummy yg risau ank teruna die x laku..hahahaha

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!