Foods Review

Cerita Balik Kampung 2

Tuesday, March 16, 2010

Lepas melayan pasir2 di pantai, sambil ditiup bayu segar, kami terus menyinggah ke sebuah warung kecil di atas air. Sebelum pernah menyinggah juga, masa tu buat pertama kalinya En. Nazir memperkenalkan pada saya 'kerang goreng' yang sedap di sini. Saya pun mencuba, memang sedap.



Inilah rupa kerang goreng tu, enak dimakan begitu saja ;p Bagi penggemar kerang sejati seperti saya, sekiranya anda singgah di Senggarang jangan lupa mencuba kerang goreng ni. Dijamin puas hati. Nama warung, saya tak tahu kerana saya tak nampak ada papan tanda yang memaparkan nama warung itu. Tapi antara tiga warung yang wujud, hanya warung ini saja yang sentiasa ada pengunjung yang ramai. En. Nazir kata jangan makan kenyang2 nanti malam nak pekena 'sup kambing' pula. Tapi saya tetap nak merasa kerang goreng ni juga.



Walaupun tak nak makan dengan kenyang, kami masih order 15 cucuk sate daging lembu. Rasanya pun boleh tahan sedap. Ditambah pula dengan ketupat dan kuah kacang yang sedap. Memang tak sedar diri saya menjamu selera ;p



Ya, saya semakin berselera. Sila jangan kata apa2. Bulan depan saya mulakan misi menguruskan badan yang masih tertangguh. Insya'Allah. Harap2 Kak Jannah masih sudi mempelawa saya untuk berlari2 anak di hujung minggu.



Wahida pun berselera makan dengan Makcik dia. Nak tambah sate lagi, tak boleh nanti malam tak ada space nak sumbat sup kambing hehehe~

Masih memerhatikan lautan yang terbentang luas ciptaan Yang Maha Esa.




Perhatian, ini bukan makhluk tuhan paling seksi itu ya ;p





Aktiviti malam, makan sup kambing sekeluarga di Warung Kahar. Dah lama tak merasa, memang sedap gila. Tapi lupa saya nak ambil gambar, lagi pun entri yang lepas saya dah buat 'foods review' pasal sup kambing ni. Keputusan saya masih sama, 'sup ni terhebat di Senggarang'. Tak percaya??? Jom ikut saya balik kampung :)

 ***Minta maaf pada ibu2 mengandung yang terliur tengok makanan di atas, tak ada niat nak meliurkan. Nanti lepas2 bersalin contact saya, kita pergi makan sama2 hehehehe***

You Might Also Like

12 Th♥ught (s)

  1. sedapnye..minggu ni balik kampung...nak makan puas2 sampai buncit..huhu

    ReplyDelete
  2. kak,,huhuh,, ni orang senggarang yang komen,hehehe...

    memang sedap pon! tapi tulah, banyak kulit jew,hohoh...

    mmm, sup kambing simpang 3?

    ReplyDelete
  3. mkn apa??makan hati...mkn apa??? makan hati....makan apa??? makan hati la CDOT!!!!....dari aku yg IKHLAS...

    ReplyDelete
  4. sedapnya makan. tak ajak pun. hehe

    aku prasan ko pakai header baru. dah tak tahan asyik kena tanya kenapa tudung kemek ke? :P

    ReplyDelete
  5. sedapnyer sate kak... hari tu balik sana xdpt nak makan sate sebab dah abishhhh... huhuhu...

    ReplyDelete
  6. edy>>jgn smpai buncit..kang mls nk update blog lak..hehehe

    ReplyDelete
  7. fid>>alamak org senggarang mari la..hehehe..mmg btul puas gak akk mngeluarkn kulit2 tu..

    sup kambing tu..yg dekat2 ngn balai polis snggarang..warung tpi jln tu..

    ReplyDelete
  8. ::cdot the dot::>>hahahaha..mkn ati pn leh tmbh drh selain dr mkn kerang hahahaha..

    ReplyDelete
  9. zaimi>>jmput mkn..hehehe

    pndai le ko zaimi..tp header tu still maintain "in tudung kemek style"hahahaha angin kuat mase model tu nk posing maut..

    ReplyDelete
  10. hajarus>>alo ciannye hajar..nti balik kg roger2 la..kot leh lepak same2 ke..hehehe

    ReplyDelete
  11. hernee, jgn bimbang.. masih sudi mengajak jika masih sudi mengikut.. hahah.. bkn pe, bila pegi sorang² cam x syiokk la. ni pon dah lama x gi, bz manjang.. weekend penuh xtvt.. (kononnnn...)

    ei, sedapnya sate tu eh..

    ReplyDelete
  12. JaNnAh>>hehehe..tu la time nk ikut je ade gak aktvt..tu yg cancel je..

    blh thn la kak sate tu..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!