Foods Review

Dinner @ Kembar Tomyam

Wednesday, July 07, 2010

 ..bukan tomyam tu yang kembar ye. Tuan punya kedai makan yang kembar hehe.  Lokasi  tepi jalan Kampung Melayu Gelang Patah. Makan kat sini beberapa minggu lepas. Tak ingat bila, sekarang baru nak publish. Nanti kalau berderet2 entri makan ada pulak yang meleleh air liur hehehe.

Menu pilihan kami..




Sup tulang..



Burung puyuh goreng kunyit..



Tak dilupakan sambal belacan yang sedap gila..


Semua yang di atas adalah sedap2 belaka. Tak percaya? Jom cuba. Minggu lepas kurang luck la. Tiap kali minta jus belimbing mesti tak dapat. Alasannya belimbing tak ada la, apa la kecik hati saya tau ;p Ya, sayalah peminat belimbing tegar.

Harga makanan kat atas tu pun kiranya berpatutan la. Budak waiter tu siap bagitau, harga sup mahal sikit sebab tulang mahal. Apa2 la dik, yang penting semua dah selamat masuk perut dan perut pun rasa macam nak terburai dah. 
 
Itu saja merapu pagi ;)


©Hernee Nazir – Gigih saya membuat entri ni di malam hari.. Hari ni saya half day masuk office around 11.30am. Ada hal2 yang perlu diuruskan. Selamat bekerja untuk semua terutamanya buat Ita, Kak Intan, Nazam dan En. Nain. Kerja rajin2 tau hujung bulan saya naikkan gaji ;p

You Might Also Like

12 Th♥ught (s)

  1. dah lama rasanya tak makan burung puyuh ..

    ReplyDelete
  2. dan tomyamnye mana? hehe =)

    ReplyDelete
  3. owh..sedapnya burung puyuh tu..biasanya kalau makan lebih suka minta buruh puyuh sambal..nyum..nyum.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    CARTOON & ME

    ReplyDelete
  4. akak pernah pergi gelng patah masa raya cina tahun nie..tapi tak perasan lak kedai mana yeee

    ReplyDelete
  5. atty's >>hehehe..sy suka gak brg puyuh..cpt k.ty cri..hehehe

    ReplyDelete
  6. nabilah_2908 >>oo sy x pnah mkn puyuh smbl..

    ReplyDelete
  7. xsanggup makan burung puyuh....sbb kecik sngt..hehe

    ReplyDelete
  8. nosembilanbelas>>kt area kg melayu kak..gi glg pth wat pe..meh snggah umh..hehe

    ReplyDelete
  9. E.d.Y >>sdap la..rngup..tp tulng die tjm..hehehe

    ReplyDelete
  10. xpernah lagi makan burung puyuh... sedap ker kak...

    akak halfday ekkk hr ni... tp hajar cuti... ngeh3.. sempena hari bandar warisan george town... selamat bekerja k.hernee... ;d

    ReplyDelete
  11. hajarus>>sdap jar..cuba la..msti nk lg..tp kalo mkn sekor je x puas la..hehehe

    cesss..cuti ae sdap la..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!