Dari Dapur Hernee Nazir

Dah Lama Tak Tayang Masak2.. Ngeee~

Monday, November 01, 2010

Menu hari Sabtu lepas. Macam biasa masa cutilah masa masak bersungguh2. Tak masak special mana pun, tapi menu asam pedas tu special request daripada En. Nazir. Saya nak beli ikan lain, tapi dia nak ikan duri jahan. Tak tahu tu ikan apa? Ikan rasanya mudah jumpa kat kampung2 je kot. Nanti saya snap.

Menu yang saya sempat masak hari tu..



Tempe goreng cicah sambal kicap..



Sayur sawi keriting goreng..



 ..dan ini dia.. ikan duri jahan masak asam pedas.. kalau yang besar orang panggil ikan jahan..


Masa makan ni saya rasa sangat rindu asam pedas air tangan arwah mak. Dulu2 dia memang suka masak ikan duri. Saya membayangkan je la yang asam pedas saya tu rasa macam asam pedas mak walaupun tak 100% sama hehehe.
Lauk asam pedas tak habis masa hari tu, sebab petang kitorang keluar pergi Puteri Harbour dan lepas tu lepak2 kat Food Court Jusco Bukit Indah dengan Anna, Ita, Kamarul dan Miji. Malam tu terus plan nak buat lempeng untuk sarapan esok paginya dicicah dengan kuah asam pedas. Dah lama rasanya tak makan lempeng. So next2 entry, mestilah tayang gambar lempeng hehehe.


©Hernee Nazir – Hari ni angin sangat kuat.. scary uuuuuuuuuu~

You Might Also Like

6 Th♥ught (s)

  1. mmg kuat angin arini... alamak aiiii sedapnya lempeng cicah kuah asam pedas, dah lama dapur kami x berasap ni...

    ReplyDelete
  2. huwaaaaaaaaaaa....minggu ni i blk...tolong..tolonggg...i nak lempeng..lempengggg...

    ReplyDelete
  3. Mummy Dasy>>lor ye ke..meh la dtg dapur kami yg tgh berasap2 tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. ::cdot the dot::>>ooo u anto dorg aeh..bgtau le..nti i watkan..

    ReplyDelete
  5. Diraz Online Store>>hehehe..mangkuk free service keta..hehehe..

    ReplyDelete

Thanks 4 ur comment.. peace!

Advertise with us!