Dari Dapur Hernee Nazir

Stok Bahan Masak Dah Ready.. Yeay!

Wednesday, November 03, 2010

Semangat waja menyiapkan stok bahan2 mentah nak masak. Maklum la saya wanita kekurangan masa. Minggu ni pula En. Nazir kerja shift malam, balik rumah kalau baru terhegeh2 nak kupas bawang memang maghriblah baru siap masak.

Jadi bermulalah operasi mengisar bahan2 di bawah.



  •  1 - Halia
  • 2- Kunyit
  • 3 - Bawang besar + bawang putih
  • 4 - Lada Kering
  •  
    Yeay! dah siap..

    Pada saya ni la bahan paling penting untuk dikisar lebih awal. Kalau bahan2 ni semua dah siap confirm tak ambil banyak masa nak memasak. Sebelum ni saya pernah post satu entri Tips Di dapur Untuk Mereka Yang Kekurangan Masa, kalau belum baca bolehlah menjengah entri tu.

    Rasanya boleh bertahan berminggu2 stok ni. Harap2 tuan rumah bertambah rajin memasak :)


    ©Hernee Nazir – Hidung tersumbat~

    You Might Also Like

    4 Th♥ught (s)

    1. u..sabtu gi poyot ye??



      eh, n dtg kl?? u? u tak dtg ke?? kee??

      ReplyDelete
    2. yelah...yan pun selalu gak buat preparation mcm ne...senangkan kak.

      ReplyDelete
    3. ::cdot the dot::>>sbtu bile? time u balik ke?ok jek..

      i x ikut la N gi ngn kwn die n mak die..i kt kg ade mjlis gak sal kawin..

      ReplyDelete
    4. YanDarwisy >>ar tu la..snang mnjimtkn mase kan yan..

      ReplyDelete

    Thanks 4 ur comment.. peace!

    Advertise with us!